Τραυματιοφορέας – «Αγία Σοφία»: Συγκλονίζει η αναισθησιολόγος, «είδα αίμα στο εσώρουχο» του παιδιού

τραυματιοφορέας

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο τραυματιοφορέας μετά την απολογία του – Όλη η δικογραφία για την άρρωστη δράση του. Έδειχνε ένας απόλυτα φυσιολογικός άνθρωπος. Στα 61 του χρόνια πρόλαβε να κάνει οικογένεια, να αποκτήσει δυο παιδιά, να δουλεύει για περισσότερες από τρεις δεκαετίες ως τραυματιοφορέας στον χώρο της υγείας και να μαζεύει τα τελευταία του ένσημα για να βγει στη σύνταξη.

Όμως βαθιά μέσα του έκρυβε ένα ένοχο μυστικό. Μια φρικαλέα διαστροφή που τελικά ξεσκεπάστηκε από την παρατηρητικότητα μιας ειδικευόμενης αναισθησιολόγου του Παίδων η οποία μάλιστα τον «λόκαρε» για να διαπιστώσει αν αυτό που έβλεπαν τα μάτια της και δεν το πίστευαν ήταν τελικά αλήθεια. Και το κατάφερε καθώς όπως αποφάσισε εισαγγελέας και ανακριτής με τις διώξεις που ασκήθηκαν οδηγήθηκε πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Το protothema.gr, παρουσιάζει τη δικογραφία της υπόθεσης, τη συγκλονιστική περιγραφή της γιατρού που αποκάλυψε τη δράση του παιδόφιλου τραυματιοφορέα και ξετυλίγει με κάθε λεπτομέρεια το κουβάρι της υπόθεσης. Η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής κατάφερε μέσα σε λίγες ημέρες να ξεδιαλύνει τη φρικτή αυτή ιστορία και να σχηματίσει μια δικογραφία που τύλιγε σε μια κόλλα χαρτί τον 60χρονο τραυματιοφορέα. Πλέον, οι έρευνες της συγκεκριμένης υπηρεσίας συνεχίζονται και οι έμπειροι αξιωματικοί κάνουν βουτιά στο παρελθόν για να εντοπίσουν και άλλα θύματα του περίεργου τραυματιοφορέα. Μια διαδικασία ιδιαίτερα δύσκολη καθώς ο συγκεκριμένος πιάστηκε να ασελγεί σε κοριτσάκια 6 και 8 ετών την ώρα που ήταν στο χειρουργείο ναρκωμένα και ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία της διασωλήνωσης.

Η κατάθεση της αναισθησιολόγου

Η νεαρή γιατρός, ειδικευόμενη αναισθησιολόγος από τον Ευαγγελισμό που στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της ειδικότητάς της θα εκπαιδευόταν για τους τρεις πρώτους μήνες του χρόνου στο Παίδων – Αγία Σοφία και συγκεκριμένα στην παιδοαναισθησία, σε ρόλο μις Μάρπλ κατάφερε να αποκαλύψει τη δράση του διεστραμμένου τραυματιοφορέα.

Στην κατάθεση που έδωσε στους αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες πως ξεσκέπασε τον 61χρονο σάτυρο. Το απίστευτο είναι ότι στο αιμοδυναμικό εργαστήριο του συγκεκριμένου νοσοκομείου πήγε μόνο δύο φορές καθώς εργαζόταν στο αναισθησιολογικό τμήμα όμως αυτές οι δύο φορές ήταν αρκετές για να τον πιάσει και να δώσει τέλος στην αποτρόπαια δράση του.

«Στο αιμοδυναμικό εργαστήριο έχω απασχοληθεί μόνο δύο φορές. Η πρώτη, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και η δεύτερη την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου. Στις 29 του μήνα ήταν προγραμματισμένα δύο περιστατικά για επέμβαση στο αιμοδυναμικό εργαστήριο. Τραυματιοφορέας και στα δύο περιστατικά ήταν το ίδιο άτομο και από ότι θυμάμαι τον λένε (σ.σ αναφέρει το όνομα του). Το πρώτο περιστατικό ήταν ένα κοριτσάκι 6 ετών το οποίο είχε έρθει για καθετηριασμό λόγω καρδιολογικού προβλήματος. Ο τραυματιοφορέας έφερε το παιδί στον προθάλαμο και στη συνέχεια στο εργαστήριο για να ξεκινήσει η διαδικασία της αναισθησίας. Ενώ η μικρή ήταν υπο αναισθησία και διασωληνωμένη εγώ ενώ βρισκόμουν στη θέση πλαγίως του παιδιού, κάποια στιγμή έσκυψα, δεν θυμάμαι για ποιο λόγο και καθώς όρθωνα το σώμα μου, ασυναίσθητα κοίταξα προς την ασθενή, η οποία ήταν ακάλυπτη στο χειρουργικό τραπέζι.

Αυτό που είδα ήταν μια απότομη απόσυρση του χεριού του τραυματιοφορέα από το αιδοίο του κοριτσιού. Αυτό διήρκησε κλάσματα του δευτερολέπτου. Δεν είδα τη στιγμή που την άγγιξε στην περιοχή αυτή, είδα την απότομη απόσυρση του χεριού από το σημείο. Την ώρα που σας είπα ότι είδα να αποσύρει το χέρι του, το παιδί ήταν εντελώς ακάλυπτο δηλαδή γυμνό. Εκείνος βρισκόταν αριστερά της, στο ύψος του ισχίου. Είχα την αίσθηση ότι ο τραυματιοφορέας με παρακολουθούσε με το βλέμμα του, ενδεχομένως επειδή είχα αντιληφθεί την κίνηση του χεριού του. όταν έγινε αυτή η κίνηση δεν ήταν κάποιος άλλος παρών. Ήμουν εγώ και ο τραυματιοφορέας. Στη συνέχεια διατηρώντας πάντα την εποπτεία του παιδιού, είχα και τη εποπτεία της θέσης των χεριών του με διακριτικό τρόπο και δεν παρατήρησα κάποιο άλλο συμβάν όσο ο τραυματιοφορέας ήταν κοντά στο παιδί».

Στην ερώτηση των αστυνομικών αν για κάποιο λόγο θα έπρεπε ο τραυματιοφορέας να έχει το χέρι του στην περιοχή των γεννητικών οργάνων του ασθενούς η γιατρός ήταν κάθετη «Δεν προβλέπεται να έχει εκεί το χέρι του. Ο τραυματιοφορέας βοηθάει στην σταθεροποίηση του ασθενούς κρατώντας τον από τις κλειδώσεις των άκρων, των χεριών και των ποδιών δηλαδή. Μετά το συμβάν άρχισα να παρατηρώ τις κινήσεις…».

Η αναισθησιολόγος «λόκαρε» τον περίεργο τραυματιοφορέα και όταν έφθασε και δεύτερο περιστατικό «σκάναρε» όλες τις κινήσεις του. Στην κατάθεση της, αναφέρει χαρακτηριστικά «Το δεύτερο περιστατικό, ήταν ένα κοριτσάκι 8 ½ ετών το οποίο επίσης είχε έρθει για καθετηριασμό. Εγώ, βρισκόμουν στο σημείο της κεφαλής του παιδιού, η επιμελήτρια και η νοσηλεύτρια ήταν δεξιά του και ο τραυματιοφορέας αριστερά. Είχαμε ξεσκεπάσει το παιδί, της είχαμε κατεβάσει την ποδιά κάτω από τον ομφαλό. Ήταν ακάλυπτη στο πάνω μέρος του σώματος της, είχε μόνο την ποδιά στην περιοχή του εφηβαίου. Την ώρα που η επιμελήτρια χορηγούσε τα φάρμακα, το κορίτσι έκανε κάποιες αναμενόμενες ακούσιες αντιδραστικές κινήσεις και ο τραυματιοφορέας με το δεξί του χέρι σταθεροποιούσε το σώμα της πάνω από την ποδιά χωρίς να θυμάμαι ακριβώς από πού τηυν κρατούσε.

Παρατήρησα κινητικότητα κάτω από την ποδιά του κοριτσιού. Συγκεκριμένα, είδα ο τραυματιοφορέας να έχει το αριστερό του χέρι κάτω από την ποδιά και να κάνει επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς στην περιοχή του εφηβαίου. Κατά τη διαδικασία της διασωλήνωσης είδα ότι χρειαζόταν σωλήνας μεγαλύτερης διαμέτρου και ζητήθηκε από τη νοσηλεύτρια να φέρει. Την ώρα που κάναμε αλλαγή στη διασωλήνωση ξανά, παρατήρησα παρόμοιες κινήσεις, δηλαδή επαναλαμβανόμενες κινήσεις απόσυρσης και επαναφοράς του αριστερού χεριού του τραυματιοφορέα κάτω από την ποδιά. Όλο αυτό που σας περιγράφω διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα μέχρι να ολοκληρωθεί η διασωλήνωση».

Η συνέχεια της περιγραφής συγκλονίζει…: «Την ώρα που η νοσηλεύτρια αφαίρεσε το εσώρουχο του παιδιού, παρατήρησα την παρουσία αίματος στο εσώρουχο. Το είδε και η επιμελήτρια ότι ήταν στο σημείο του εσωρούχου που αντιστοιχεί στα έξω γεννητικά όργανα. Αναρωτηθήκαμε από πού μπορεί να προέρχεται. Ψάξαμε το σώμα του παιδιού μήπως υπάρχει κάποια εξωτερική πηγή που να δικαιολογεί το αίμα, δεν βρήκαμε όμως κάτι. Μετά από λίγο, είδα και μια κηλίδα αίματος στην απορροφητική πάνα που βάζουμε κάτω από το σώμα των παιδιών. Επανελέγξαμε το παιδί και παρατήρησα ότι ανάμεσα στα πόδια της μικρής υπήρχε ένα έκκριμα πολύ ανοικτού κόκκινου χρώματος. Την ώρα που η νοσηλεύτρια ανήγγειλε την παρουσία αίματος, αυτομάτως πήγε το μάτι μου στο χέρι του τραυματιοφορέα, συνδυάζοντας τις κινήσεις που είχα δει νωρίτερα.

Παρατήρησα ότι το γάντι του τύπου λάτεξ και συγκεκριμένα ο δείκτης του αριστερού του χεριού ήταν λερωμένος με αίμα εφάμιλλο αυτού του εσωρούχου. Τέθηκε πιθανότητα για πρώιμη ήβη και ότι έπρεπε να ειδοποιηθούν οι γονείς και να συστηθεί εξέταση από γυναικολόγο. Εν τω μεταξύ ήρθε ο καρδιολόγος και ενημερώθηκε για την ύπαρξη του αίματος. Την ώρα που αναρωτιόμασταν για την ύπαρξη του αίματος ήταν και ο τραυματιοφορέας παρών. Μετά από λίγο είδα ότι έκανε τον γύρο του τραπεζιού και αποχώρησε. Σκεπτόμενη αυτά που είχα παρατηρήσει στο πρώτο περιστατικό και αυτά που είχαν γίνει στο δεύτερο τα συνέδεσα και σκέφτηκα ότι θα μπορούσε το αίμα στο εσώρουχο α σχετίζεται με την ανάρμοστη συμπεριφορά του τραυματιοφορέα, με τις κινήσεις που είχα δει νωρίτερα.

Έστειλα ένα μήνυμα στην επιμελήτρια μου όπου της έγραφα ότι θα ήθελα να της μιλήσω ιδιαιτέρως. Βγήκαμε έξω από το χώρο και της διηγήθηκα αυτά που είχα παρατηρήσει. Της ζήτησα να διαχειριστούμε το ζήτημα με διακριτικό και υπεύθυνο τρόπο. Την επόμενη Δευτέρα με πήρε τηλέφωνο η επιμελήτρια μου και μου είπε ότι θα έπρεπε να πάμε στον διοικητή του νοσοκομείου και να του αναφέρουμε τι είχε γίνει. Εκεί, μου ζήτησαν να τους διηγηθώ αυτά που υπέπεσαν στην αντίληψη μου και μας ανέφεραν ότι είχε γίνει γυναικολογική εκτίμηση από το νοσοκομείο Αλεξάνδρα και επέστρεψε στην κλινική».

Με οδηγό τη λεπτομερή κατάθεση της αναισθησιολόγου, οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων πήραν άλλες δέκα καταθέσεις από γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και τους γονείς των δύο παιδιών και στη συνέχεια ζήτησαν από τον τραυματιοφορέα να καταθέσει τη δική του εκδοχή των πραγμάτων. Ο 61χρονος αρνήθηκε τα πάντα όμως ο φάκελος εστάλη στην Ανακρίτρια με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκου κατά συρροή, της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου κατά συρροή και της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη. Μετά την απολογία του την περασμένη Τετάρτη προφυλακίστηκε. Όμως για το Τμήμα Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα θύματα του διεστραμμένου τραυματιοφορέα.

πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τρίτη 6 Απριλίου το άνοιγμα των δικαστηρίων

Πέτρος Φιλιππίδης: Καλείται να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις στον Εισαγγελέα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις