Τραγωδία στα Τέμπη: Με τον Εφέτη Ανακριτή συναντήθηκαν συγγενείς των θυμάτων μαζί με τον Αλέξη Κούγια

συγγενείς

Στο γραφείο του Εφέτη Ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη, που έχει αναλάβει την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών,  βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας 28 Αυγούστου ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας μαζί με τους συγγενείς δέκα θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, προκειμένου να πληροφορηθούν για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακρίσεως και εάν οι κακουργηματικές κατηγορίες, εκτός των εννέα προσώπων που κατηγορούνται ήδη, με δύο εξ αυτών να είναι προσωρινά κρατούμενοι, θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Ο Εφέτης Ανακριτής, εμφανώς συγκινημένος συνομίλησε με τους συγγενείς των θυμάτων και τους ενημέρωσε πως έχει δώσει ήδη παραγγελία προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, έτσι ώστε να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε επίπεδο κακουργημάτων και για τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή επιλογές των εκάστοτε υπουργών υποδομών μεταφορών και συγκοινωνιών που σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι του χρόνου παραγραφής διορίστηκαν ως Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την μη προσωρινή κράτηση του εκ των κατηγορουμένων Στουρνάρα, για τον οποίον μάλιστα έκαναν καταγγελία ότι μετά την απόφαση του Ανακριτού να μην κρατηθεί προσωρινά τους έκανε άσχημες χειρονομίες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΕΤΗ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΚΟ ΜΠΑΚΑΙΜΗ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ 57 ΝΕΚΡΟΥΣ

Όπως είχα προαναγγείλει, σήμερα στις 12:00 μαζί με τους συγγενείς δέκα θυμάτων επισκεφθήκαμε τον Εφέτη Ανακριτή κο Μπακαΐμη, ώστε οι συγγενείς των θυμάτων κι εγώ να πληροφορηθούμε σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες ανακρίσεως και εάν οι κακουργηματικές κατηγορίες, εκτός των εννέα προσώπων που ήδη κατηγορούνται, εκ των οποίων δύο είναι προσωρινά κρατούμενοι, θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα. Ο Εφέτης Ανακριτής, αφού ο ίδιος καταφανώς συγκινημένος συνομίλησε με τους γονείς, με τους αδερφούς και με τις αδερφές των αειμνήστων θυμάτων, μας ενημέρωσε ότι έχει δώσει ήδη παραγγελία προς τον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότηση του κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλου, συνεργάζεται μαζί του, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε επίπεδο κακουργημάτων και για τα πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή επιλογές των εκάστοτε υπουργών υποδομών μεταφορών και συγκοινωνιών, τα οποία σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις μέχρι του χρόνου παραγραφής διορίστηκαν ως Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Επίσης, ο κος Ανακριτής ήταν κατηγορηματικός στο ότι το «μπάζωμα» του χώρου του τραγικού δυστυχήματος δημιούργησε πολλά προβλήματα και καθυστέρηση στο ανακριτικό έργο, αλλά διαβεβαίωσε τους συγγενείς των θυμάτων ότι δεν εμπόδισε τη διερεύνηση όλων των συνθηκών του εγκλήματος, και ότι το αργότερο σε τρεις μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το ανακριτικό έργο, ώστε ακολούθως να προτείνει ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών προς το Δικαστικό Συμβούλιο ποιοι θα είναι κατηγορούμενοι και για ποια εγκλήματα, ώστε να προσδιοριστεί άμεσα το δικαστήριο και να εξαφανιστεί και ο παραμικρός κίνδυνος για την αποφυλάκιση λόγω 18μήνου των κατηγορουμένων, τους οποίους θα αποφασίσουν ο κος Ανακριτής και ο κος Εισαγγελέας.

Οι συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την μη προσωρινή κράτηση του εκ των κατηγορουμένων Στουρνάρα, για τον οποίον μάλιστα έκαναν καταγγελία ότι μετά την απόφαση του Ανακριτού να μην κρατηθεί προσωρινά τους έκανε άσχημες χειρονομίες.

Αθήνα, 28/08/2023

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία Τέμπη: Ποινική δίωξη σε τέσσερα πρώην ανώτατα στελέχη του ΟΣΕ

Ηλίας Σιδέρης: Δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook ως δικαστικά τεκμήρια

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις