Τον υπ. Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα επισκέφθηκε ο ομόλογός του από το Κατάρ

Τσιάρας

Τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα επισκέφτηκε σήμερα ο ομόλογος του κράτους του Κατάρ Masoud bin Mohammed Al Ameri. Ειδικότερα, κατά την επίσκεψη του Καταρινού υπουργού Δικαιοσύνης επιβεβαιώθηκε το υψηλό επίπεδο των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, που είχε διαμορφωθεί στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Τσιάρα στο Κατάρ τον Οκτώβριο του 2021, όπου υπογράφηκε διμερής συμφωνία διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μετά την ολοκλήρωση της κυρωτικής διαδικασίας της συμφωνίας των δύο χωρών, οι υπουργοί Δικαιοσύνης, συμφώνησαν σήμερα την άμεση ενεργοποίηση των προβλέψεών της, ιδίως δε τη συγκρότηση της Κοινής Συντονιστικής Επιτροπής και την έναρξη των εργασιών της κατά το προσεχές διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας παρουσίασε τα αποτελέσματα της ψηφιακής στρατηγικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και τα νέα εργαλεία που σχεδιάζονται για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης. Επιπλέον, επισήμανε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν την προσέλκυση επενδύσεων, όπως τα ειδικά τμήματα για την εκδίκαση υποθέσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα και τον εκσυγχρονισμό των Κωδίκων που επιταχύνουν τους ρυθμούς απονομής της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, παρέθεσε συνοπτικά τα αποτελέσματα της διαμεσολάβησης και εξήγησε συνοπτικά το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη διεθνή εμπορική διαιτησία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης του Κατάρ τόνισε τη σημασία της ψηφιοποίησης του δικαστικού συστήματος σε περιόδους όπως αυτή της πανδημίας και χαρακτήρισε ιδιαιτέρως χρήσιμα τα εξωδικαστικά εργαλεία για την επίλυση διαφορών. Επέδειξε, δε, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα, την εκπαίδευση των δικαστικών λειτουργών στη χώρα μας και τη μεταρρύθμιση στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών που υλοποιήθηκε πριν από λίγους μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Live η εκδήλωση του ΔΣΑ: «Συνταγματικές/Θεσμικές διαστάσεις της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου»

Δίκη Π. Φιλιππίδη: Όχι” σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση του Σπ. Μπιμπίλα με την σύζυγο του κατηγορούμενου είπε το δικαστήριο

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις