Θεσσαλονίκη: Νέα μήνυση σε βάρος του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο 14χρονης μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου

μητέρα

Νέα μήνυση σε βάρος του γιατρού που κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης, μετά την τοποθέτηση γαστρικού δακτυλίου, κατέθεσε ο πατέρας της ανήλικης, πατήρ Βησσαρίων στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρει ότι ο γιατρός κατέθεσε ψευδώς ότι είχε τη συναίνεση της 14χρονης για την επέμβαση.

Ο πατέρας Βησσαρίων μετά τη νέα μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του γιατρού, που ήδη κατηγορείται για τον θάνατο της 14χρονης κόρης του, δήλωσε στην ΕΡΤ3: «Ο κατηγορούμενος από εμάς γιατρός παρέσυρε και άλλους ανθρώπους σε κακουργηματικές πράξεις για απάτη επί Δικαστηρίου, καταθέσαμε μήνυση τόσο στον ίδιο όσο και στους μάρτυρες που έχει καλέσει για να τον υπερασπιστούν».

Ο χειρουργός φέρεται να κατέθεσε ότι είχε τη συναίνεση της ανήλικης για την επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου που οδήγησε στο θάνατο της

Η κ. Κική Πακιρτζίδου, συνήγορος της οικογένειας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει γραφολογική που λέει ότι είναι πλαστή η υπογραφή της ανήλικης. Έφτασε στο σημείο να πει ότι την τελευταία μέρα που η ανήλικη εισήχθη στην ιδιωτική κλινική σε προθανάτια κατάσταση μίλησε μαζί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ».

Η μήνυση υποβλήθηκε για όσα κατατέθηκαν στα αστικά δικαστήρια. Ο χειρουργός ο οποίος διώκεται για κακούργημα για τον θάνατο της 14χρονης, ήταν προγραμματισμένο να δικαστεί σήμερα (9/03) σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο 24χρονου το 2017, πάλι ύστερα από επέμβαση τοποθέτησης γαστρικού δακτυλίου. Η δίκη αναβλήθηκε.

Για την υπόθεση αυτή ο γιατρός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε φυλάκιση 4 ετών, ενώ βαρύνεται με μία ακόμη καταδίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τραγωδία στα Τέμπη: Η πρώτη δήλωση του επιθεωρητή του ΟΣΕ – Τι υποστηρίζει για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και τα αίτια του δυστυχήματος

Υπ. Δικαιοσύνης: Προκήρυξη πρόσληψης 311 δικαστικών υπαλλήλων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις