Θεσσαλονίκη: Ένοχοι 3 νεαροί για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Θεσσαλονίκη

To Mονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή σε τρεις ενήλικες μαθητές που συνελήφθησαν για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Ευόσμου.

Κρίθηκαν ένοχοι για διατάραξη κοινής ειρήνης, χωρίς ελαφρυντικό, ύστερα από ανάλογη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν όταν εντοπίστηκαν να συμμετέχουν σε πορεία ομάδας αγνώστων που πετούσε πέτρες σε αστυνομικούς.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το 1ο ΕΠΑΛ Ευόσμου που τελούσε υπό κατάληψη, την 1η Οκτωβρίου. “Σχόλασα από τη δουλειά και πήγα σχολείο. Είχε κατάληψη. και καθίσαμε για καφέ απέναντι. Μόλις άρχισαν να φεύγουν, οι μαθητές, φύγαμε και εμείς. Από το σπίτι πήρα το πατίνι μου. Πήγαμε βόλτα με έναν άλλους δύο που είχαν ποδήλατα. Είδαμε άτομα να τρέχουν και μόλις πήγαμε να φύγουμε μας σταμάτησαν για έλεγχο. Δεν συμμετείχα στα επεισόδια. Δεν είχα κάνει κάτι” ισχυρίστηκε ο πρώτος κατηγορούμενος, κατά την απολογία του.

“Καθόμουν έξω από την κατάληψη. Αρχικά δεν ήμουν στην πορεία αλλά μετά πήγα από περιέργεια. Δεν γνώριζα αυτούς που είχαν καλυμμένα χαρακτηριστικά και πετούσαν πέτρες στους αστυνομικούς. Δεν είχα κάνει τίποτα και με συνέλαβαν ” ανέφερε ο δεύτερος.

“Ακολούθησα το συγκεντρωμένο πλήθος. Πήγα στο ΕΠΑΛ για να βρω τη ξαδέλφη μου επειδή υπέθεσα ότι ήταν εκεί. Ήμουν στη δουλειά και πήγα να δω τι γίνεται. Αρνούμαι τα επεισόδια. Ούτε πέταξα κάποιο αντικείμενο, ούτε βρήκαν πάνω μου κάτι” ισχυρίστηκε ο τρίτος κατηγορούμενος.

Πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκάλυψη “βόμβα” Λύτρα: «Υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο για την υπόθεση της απόπειρας βιασμού στην ΕΟΚ» (vid)

Π. Τσαγκρώνης: Ο πρώην Γ.Γ. της ΕΟΚ μιλά για τις καταγγελίες σε βάρος του (βίντεο)

Χάρης Κονδύλης: «Νέες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα χωρίς τους δικηγόρους»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις