Θεσσαλονίκη: Αναβολή στην δίκη για την μετονομασία της οδού Αλβέρτου Ναρ

Θεσσαλονίκη

Αναβολή για τις 9 Δεκεμβρίου πήρε η δίκη για την αίτηση ακύρωσης της απογόνου του στρατηγού Αθανασίου Χρυσοχόου, φρούραρχου Θεσσαλονίκης και γενικού διοικητή Μακεδονίας την περίοδο της κατοχής κατά της μετονομασίας της φερώνυμης οδού σε Αλβέρτου Ναρ.

Την μετονομασία της οδού αποφάσισε, ύστερα από ομόφωνη πρόταση τής Επιτροπής Ιστορικής μνήμης του δήμου Θεσσαλονίκης, το δημοτικό συμβούλιο στις 26 Μαρτίου του 2018, με τη σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας επιτροπής της αποκεντρωμένης.

Σημειώνεται πως ο Αλβέρτος Ναρ υπήρξε σημαντικός λογοτέχνης και θεματοφύλακας της πολυπολιτισμικής ταυτότητας της πόλης.

Η αίτηση ακύρωσης στρέφεται κατά του δήμου Θεσσαλονίκης, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης αλλά και κατά του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πάρα το γεγονός πως δεν ανήκουν στις αρμοδιότητές των δύο τελευταίων οι ονοματοθεσίες των οδών.

Επίσης, οι απόγονοι του κατέθεσαν και αγωγή για προσβολή μνήμης νεκρού κατά των Αλέξανδρου Γρίμπα, Σπυρίδωνα Σακέττα και Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, μελών του συνδέσμου φυλακισθέντων και εξορισθέντων αντιστασιακών 1967-1974.

Για τον λόγο αυτό, μέλη του συνδέσμου συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 9 έξω από το διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης προκειμένου να δηλώσουν τη στήριξή τους στους τρεις αυτούς άνδρες.

Ο κ. Μηταφίδης, ένας εκ των τριών προσώπων που υποστήριξαν την μετονομασία, δηλώνει στη Voria.gr πως «η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ζήτημα τιμής για εμάς», συμπληρώνοντας πως «δεν περιμέναμε μετά από τόσα χρόνια να συνεχίζουμε να παλεύουμε τη χούντα».

Πηγή: voria.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ιωάννινα: Ξεκίνησε η δίκη για τις κλεμμένες εικόνες

Άρειος Πάγος: Εγκύκλιος για τις μηνύσεις σε βάρος εκπαιδευτικών και γιατρών από μη εμβολιασμένους

Ποια αεροπορική κατέθεσε αίτηση πτώχευσης στο Πρωτοδικείο;

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις