Θέμης Χειμάρας: Εισαγγελική έρευνα από την Οικονομική Εισαγγελία

Πάτρα

Με αφορμή δημοσιεύματα για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θέμης Χειμάρας, ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος. Παραγγελία για τη διεξαγωγή εισαγγελικής έρευνας για τον Θέμη Χειμάρα έδωσε ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης.

Με αφορμή δημοσιεύματα για τον πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μπαρδάκης ζήτησε να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την εισαγγελική παραγγελία ζητείται να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών, τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο κ. Χειμάρας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και έπειτα. Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες εμφανίζεται να έχει συμμετοχή ο πρώην βουλευτής. Ο κ. Μπαρδάκης μέσω της παραγγελίας του ζητά να εξετασθεί το εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.


 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις