Τέμπη: Νέα μήνυση φοιτήτριας από τις νομικές εταιρείες των Θεοδ. Π. Μαντά και Λουκά Θ. Αποστολίδη – Θα αναζητηθούν και οι πολιτικές ευθύνες

πόρισμα

Mήνυση κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν οι δικηγόροι μίας τραυματία, φοιτήτριας, που επέβαινε στην επιβατική αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με εμπορική στα Τέμπη, όπου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης των δύο τρένων έχασαν τη ζωή τους 57 άνθρωποι.

Η μήνυση κατατέθηκε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και οι δικηγόροι της τραυματία σημειώνουν ότι ενδέχεται να προβούν, μελλοντικά, σε περαιτέρω ενέργειες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της.

Με τη μήνυση, ειδικότερα, ζητούν την πλήρη διερεύνηση «σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”».

Η ανακοίνωση της δικηγορικής εταιρείας

«Οι εταιρείες Θεόδωρος Π. Μαντάς και Συνεργάτες και Λουκάς Θ. Αποστολίδης και Συνεργάτες αναλάβαμε καθήκοντα νομικής εκπροσώπησης για μία εκ των πολλών τραυματιών από το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη. Καταθέσαμε σήμερα, 17/03/2023 μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για λογαριασμό της εντολέως μας και επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Με την μηνυτήρια αναφορά που καταθέσαμε, ζητάμε την πλήρη διερεύνηση σε σχέση με την τέλεση πληθώρας ποινικών αδικημάτων, τελεσθέντων εξ οιουδήποτε υπαιτίου, υπαιτίου, φυσικού ή ηθικού αυτουργού και συμμετόχου, με πράξεις ή δια παραλείψεως ανεξαρτήτως της θέσεως τους, είτε στην ιεραρχία των διοικήσεων του τριχοτομημένου ΟΣΕ είτε στα πολιτικά πρόσωπα που έχουν την ευθύνη και την εποπτεία του, αφενός σε βάρος της εντολέως μας και αφετέρου εις βάρος των επιβατών του μοιραίου τραίνου “Intercity 62”».

 

Μηνυτήρια αναφορά φοιτήτριας για το δυστύχημα των Τεμπών: Ζητά αναζήτηση ποινικών ευθυνών και πολιτικών προσώπων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις