Τέμπη – Κώστας Τσιάρας: “Υπάρχουν ευθύνες σε όλους”

Ο Κώστας Τσιάρας μίλησε στην εκπομπή του OPEN «Τώρα Μαζί» και αναφέρθηκε στις έρευνες για την τραγωδία των Τεμπών, όσο και στην υποψηφιότητα του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι «η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί από την πρώτη στιγμή με την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την τοποθέτηση δύο έμπειρων εφετών ανακριτών. Στο παρελθόν σε ανάλογες τραγωδίες δεν είχε συμβεί κάτι τέτοιο», σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

«Θα φτάσουμε μέχρι το τέλος για να διαπιστώσουμε τι έφταιξε , είναι το ελάχιστο για τους αδικοχαμένους και τις οικογένειές τους», πρόσθεσε.

Ερωτώμενος για τις απεργίες των σιδηροδρομικών που συχνά χαρακτηρίζονταν παράνομες και καταχρηστικές, ο ίδιος απάντησε ότι αυτό είχε να κάνει με τα τυπικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με το Νόμο περί απεργιών, «ωστόσο θα διερευνηθεί αν αυτό δεν έγινε σωστά σε κάποιες περιπτώσεις».

«Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη θα κάνει τα πάντα και όλοι θα λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», επανέλαβε.

«Βρισκόμαστε ενώπιον ενός τραγικού δυστυχήματος, θα ενθαρρυνθεί οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης για τη διαλεύκανση του θέματος», τόνισε, υπογραμμίζοντας τις «παθογένειες και τις ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν» και ένα «σύνολο λαθών, παραλείψεων και συμπτώσεων που οφείλονται σε αυτές χρόνιες παθογένειες και τα προβλήματα που δεν αντιμετωπίστηκαν όπως θα έπρεπε».

Ο Κώστας Τσιάρας πρόσθεσε ότι η έρευνα θα γίνει σε βάθος χρόνου και θα εστιάσει στο γιατί δεν έγινε ο εκσυγχρονισμός του ΟΣΕ, ενώ οι οικονομικοί εισαγγελείς θα εστιάσουν στις συμβάσεις και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρχή για Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος: Ξεκίνησε έρευνα για τις συμβάσεις ΟΣΕ, ΤΡΕΝΟΣΕ – ΕΡΓΟΣΕ και Hellenic Train – Ποιοι θα ελεγχθούν

Τέμπη: Κατάθεση ντοκουμέντο – Το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα λειτουργούσε μέχρι το καλοκαίρι του 2019


Ο υπουργός ανέφερε επίσης ότι εξετάζεται το αδίκημα της δολιοφθοράς να μετατραπεί σε κακούργημα, ερωτώμενος για τις δολιοφθορές και τη «μαφία» του χαλκού, που ταλαιπωρεί επί χρόνια τον ΟΣΕ.

Σχετικά τέλος με το αν πρέπει ο απερχόμενος υπουργός Υποδομών Κωνσταντίνος Καραμανλής να είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές, ο Κώστας Τσιάρας τόνισε ότι ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί, κάνοντας κάτι «μοναδικό στην πολιτική μας ιστορία» με την παραίτησή του. «Οι πολίτες θα κρίνουν αν τον θέλουν», συμπλήρωσε.

Πηγή: newsbomb.gr/open.gr

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις