Τέμπη – Δικηγόρος σταθμάρχη: «Δεν υπάρχει χρόνος για πλήρη και τεκμηριωμένη υπεράσπιση»

Ανακοίνωση του συνηγόρου του 59χρονου σταθμάρχη για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα και οι κατηγορίες για παθογένειες του συστήματος σε υποδομές. Σε ανακοίνωση σχετικά με την απολογία και προφυλάκιση του σταθμάρχη Λάρισας προέβη ο δικηγόρος του κ. Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 59χρονου, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να δημιουργηθεί μια πλήρης και τεκμηριωμένη υπεράσπιση αλλά τα στοιχεία της δικογραφίας παραμένουν ισχνότατα.

Αν και δίνει μερίδιο της ευθύνης της τραγωδίας αυτής στον σταθμάρχη ο κ. Χαραλαμπάκης κάνει λόγο για παθογένειες χρόνων στα συστήματα και τις υποδομές των σιδηροδρόμων.

Τέλος αναφέρθηκε στη συμπεριφορά του σταθμάρχη καθ΄όλη τη διάρκεια της 7ωρης απολογίας. Ο σταθμάρχης λοιπόν σύμφωνα με την υπερασπιστική του γραμμή, απάντησε στις ερωτήσεις του ανακριτή με αυθορμητισμό και ειλικρίνεια.

Η ανακοίνωση του κ. Χαραλαμπάκη

«Από τους συναδέλφους μου δικηγόρους Λάρισας κ. Στ. Παντζαρτζίδη και κ. Φ. Κωστούλη ζητήθηκε η συνδρομή μου στην υπεράσπιση του σταθμάρχη Λάρισας κ. Σαμαρά, κυρίως λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης σοβαρών νομικών ζητημάτων που άπτονται της υπόθεσης.

Οι ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την απολογία του κατηγορουμένου στα επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενα κακουργήματα, όπως το προκείμενο, είναι προφανές ότι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για την οργάνωση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης υπεράσπισης. Εξάλλου την παρούσα στιγμή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα.

Όπως θα διαπιστώσατε ήδη ο κ. Σαμαράς τόσο κατά την προανακριτική του κατάθεση όσο και κατά την απολογία του δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή αλλά με αυθορμητισμόευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες.»


Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις