Συνεχίζεται η ανάκριση για τον Παπαγγελόπουλο χωρίς ερωτήσεις από την εισαγγελέα

Παπαγγελόπουλος

«Πράσινο» φως στην επανεκκίνηση της έρευνας για την παρέμβαση ή μη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση Novartis άναψε η έκδοση βουλεύματος που δίνει απάντηση στο εάν επιτρέπονται οι ερωτήσεις κατά την ανάκριση, από την εισαγγελέα.

Ειδικότερα, με οριακή πλειοψηφία (3-2) το Δικαστικό Συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, αποφάσισε ότι η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου στον στάδιο των καταθέσεων των μαρτύρων, δεν έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων.

Το ζήτημα είχε προκύψει όταν η εισαγγελέας Βασιλική Θεοδώρου, που έχει κληρωθεί στη θέση του εισαγγελέα του Δικαστικού Συμβουλίου που εξετάζει την συγκεκριμένη υπόθεση, είχε ταχθεί υπέρ της άποψης ότι ο εισαγγελέας σύμφωνα και με το Ποινικό Κώδικα, έχει δικαίωμα υποβολής ερωτήσεων. Ωστόσο, το Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του αποφάνθηκε διαφορετικά και κατά συνέπεια η κ. Θεοδώρου δεν έχει δικαίωμα να υποβάλλει ερωτήσεις κατά την εξέταση των μαρτύρων.

Πλέον η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά με την κατάθεση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία είχε διακοπεί την 6η Νοεμβρίου 2020, όταν ανέκυψε το ζήτημα του δικαιώματος ή μη υποβολής ερωτήσεων της εισαγγελέως. Αμέσως μετά τον κ. Βενιζέλο, την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020, αναμένεται να καταθέσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βαρύ φθινόπωρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

Δικαστικό Συμβούλιο-Παπαγγελόπουλος: Ανοίγει ο κύκλος των ανακρίσεων με κατάθεση Α. Σαμαρά

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις