Συνάντηση Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον υφ. Δικαιοσύνης Ι. Μπούγα για το νέο δικαστικό χάρτη

δικαστών

Συνάντηση αντιπροσωπείας του προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με θέμα την παρουσίαση του σχεδίου Ενοποίησης του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματός της ΕΔΕ, έγινε αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων του σχεδίου και «ακολούθησε εκτενής συζήτηση για την αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων, που θα διασφαλίζουν την ακώλυτη υπηρεσιακή εξέλιξη και μισθολογική κατάσταση όλων των συναδέλφων του πρώτου βαθμού, προέδρων πρωτοδικών, πρωτοδικών και ειρηνοδικών», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕΔΕ «ενεργώντας εγκαίρως, ήδη από τον Ιανουάριο, οπότε και γνωστοποιήθηκε επισήμως η βούληση της εκτελεστικής εξουσίας για την ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας της πολιτικής Δικαιοσύνης προέβη και εξακολουθεί να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες καταστατικές ενέργειες, ώστε με όρους ισότητας και δικαίου, κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια στο σημαντικότερο πυλώνα του Κράτους Δικαίου, τη Δικαιοσύνη, να αποβεί προς όφελος των πολιτών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνάντηση δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων για νέο δικαστικό χάρτη και οργανικά κενά

Ρόδος: Ποινή κάθειρξης 15 ετών σε πατέρα και γιο για τη δολοφονία του Αλβανού εργολάβου Τζάνη Τοπάλυ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις