Σύλληψη τζιχαντιστή: Ομολόγησε συμμετοχή στον ISIS – “Έδωσε” τους συνεργάτες του – Σε εφέτη η έρευνα

τζιχαντιστής

Σύλληψη τζιχαντιστή: Πληροφορίες ότι ομολόγησε τη συμμετοχή του στον ISIS. Αναβαθμίζεται η έρευνα για τον 34χρονο Ιρακινό που συνελήφθη πριν ένα μήνα για συμμετοχή στον Isis. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος φέρεται να ομολόγησε τη συμμετοχή του στην οργάνωση και να κατονόμασε επιπλέον πρόσωπα που πιθανόν εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη και μετά από αίτημα της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, και έγινε δεκτό η δικογραφία να ανατεθεί σε αυξημένης εμπειρίας δικαστή. Ειδικότερα, η υπόθεση ανατέθηκε στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη και ζητήθηκε η άμεση υποβολή της δικογραφίας.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Υπενθυμίζεται, ότι ο 34χρονος συνελήφθη μετά από πληροφορίες της Αντιτρομοκρατικής και βίντεο που υπέδειξαν ξένες υπηρεσίες πληροφοριών. Το επίμαχο βίντεο τον απεικόνιζε σε περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να εξυμνεί λεκτικά τη δράση του ISIS. Μάλιστα, το βίντεο είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014. Σημειώνεται, ότι ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο και στη συνέχεια ήρθε στην Αθήνα, όπου ζούσε κι εργαζόταν. Στο μεταξύ είχε υποβάλει δυο αιτήματα για άσυλο, τα οποία είχαν απορριφθεί, με αποτέλεσμα να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο συγκεκριμένος δεν είχε απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αλλά έφτασαν πληροφορίες στην ΕΥΠ από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού ότι από το 2014 έως το 2015 είχε δραστηριοποιηθεί στον ISIS. Στη συνέχεια, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική, τέθηκε υπό παρακολούθηση και τελικά συνελήφθη στην Αθήνα ως μέλος του «Ισλαμικού κράτους».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις