Στον Εισαγγελέα ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος με αφορμή τις καταγγελίες Μπεκατώρου

Καπράλος

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που έχει ξεκινήσει με αφορμή της καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μια έρευνα η οποία έχει πάρει… φωτιά μετά τη μεγάλη έρευνα της «ΜΠΑΜ» την περασμένη Κυριακή 31 Ιανουαρίου, η οποία έφερε “στο φως” τα υπόλοιπα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης του παράγοντα Αριστοτέλη Αδαμόπουλου που είχε αναφέρει η Μπεκατώρου στην κατάθεσή της.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο υπότροπος Αριστείδης Αδαμόπουλος, τα θύματα και ο (άλλος) παράγοντας


Ο Σπύρος Καπράλος είχε ταχθεί στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και είχε εκφράσει την αμέριστη στήριξή του στην Ολυμπιονίκη της ιστιοπλοΐας. Παράλληλα,είχε παροτρύνει όλους τους αθλητές και αθλήτριες που βίωσαν ή βιώνουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής βίας, κακοποίησης και παρενόχλησης να τα καταγγέλλουν ελεύθερα και ανοικτά.

Όσον αφορά τις ευθύνες των παραγόντων και προπονητών – αρνητικών πρωταγωνιστών περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης που έρχονται στο φως – είχε επισημάνει ότι έχουν αποστολή να δημιουργήσουν στον αθλητισμό ένα περιβάλλον ασφαλές, ηθικό, αξιοπρεπές και καθαρό, προκειμένου να μπορούν οι γονείς ναεμπιστευτούν τα παιδιά τους και να κρατηθεί η νέα γενιά κοντά στον αθλητισμό.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις