Στο… σκαμνί οι Χούρι για την εικονική σύμβαση των 3.000.000 ευρώ

Σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσε το νομικό αλλά και πολιτικό επιχείρημα ότι τα 3.000.000 ευρώ τα οποία κατέληξαν από τους μεγιστάνες των κατασκευών Χούρι σε εταιρεία του εργολάβου Χρήστου Καλογρίτσα, παραμονή του τηλεοπτικού διαγωνισμού-παρωδία το 2016, δόθηκαν ως αντάλλαγμα για υπεργολαβία του «Τοξότη» σε έργο στην πόλη Σάρτζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Tου ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και ένα πλημμέλημα σε βάρος των μεγιστάνων
της CCC – Δικαίωση για τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα, ο οποίος απέδειξε
ότι τα συγκεκριμένα χρήματα δόθηκαν για να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel – Δυσχεραίνεται η θέση του Νίκου Παππά

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε διώξεις για δύο κακουργήματα (απάτη επί δικαστηρίω και απάτη) και ένα πλημμέλημα (ψευδορκία) σε βάρος των ηγητόρων της CCC, ενταφιάζοντας, ουσιαστικά, τις όποιες απόπειρες έγιναν να «βαπτιστεί το κρέας ψάρι» και να παρουσιαστεί η υπόθεση που όζει από πολιτικο-επιχειρηματική διαπλοκή και στέλνει προ των πυλών του Ειδικού ∆ικαστηρίου τον Νίκο Παππά ως μια ιδιωτική διαφορά μεταξύ επιχειρηματιών.

Όπως αποκάλυψε το βράδυ της ∆ευτέρας η ιστοσελίδα dikastikoreportaz.gr, ο αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, μετά από διεξοδική μελέτη της δικογραφίας, τις λήψεις των μαρτυρικών καταθέσεων, εγγράφων και email και τις εξηγήσεις των εκπροσώπων της CCC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι Χούρι εξαπάτησαν την ελληνική ∆ικαιοσύνη, και όχι μόνο, στην προσπάθειά τους να απεμπλακούν από τη δίνη του πολιτικο-μιντιακού σκανδάλου που ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ Channel, υποστηρίζοντας ότι τα 3.000.000 ευρώ δόθηκαν στις επιχειρήσεις Καλογρίτσα όχι προκειμένου εκείνος να συμμετάσχει στον τηλεοπτικό διαγωνισμό του Παππά, αλλά ως προκαταβολή για ένα έργο που θα αναλάμβανε (αλλά στο τέλος της ημέρας δεν έγινε ποτέ…) στα Εμιράτα!

Οι Παλαιστίνιοι κροίσοι έβαλαν τα χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους, καθώς βασίστηκαν σε μια απόφαση του ∆ιαιτητικού ∆ικαστηρίου της Ελβετίας στο οποίο δεν παρέστη η πλευρά Καλογρίτσα, την οποία εκτέλεσαν στα ελληνικά δικαστήρια, αποκρύπτοντας, σύμφωνα με την εισαγγελική κρίση, πολύτιμα στοιχεία και κυρίως τον πλήρη φάκελο της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που αποδείκνυε τις παρεμβάσεις της πρώην κυβέρνησης (White Porscha, White House κ.λπ.) προκειμένου να στηθεί το ΣΥΡΙΖΑ Channel αλά Αλ Τζαζίρα.

«Βόμβες»

Η συγκεκριμένη εξέλιξη και η παραπομπή των Χούρι στην τακτική ανάκριση είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Αφενός ισχυροποιείται η θέση Καλογρίτσα, καθώς καθίσταται ξεκάθαρο ότι ο Έλληνας επιχειρηματίας δεν «πουλούσε φύκια για μεταξωτές κορδέλες», ενώ πλέον αποκτούν και άλλη βαρύτητα οι «βόμβες» που εξαπέλυσε στην Προανακριτική ξεμπροστιάζοντας το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ και τον Νίκο Παππά. Αφετέρου, δυσχεραίνεται έτι περαιτέρω η θέση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως γνωστόν έχει παραπεμφθεί για παράβαση καθήκοντος, που εξέφρασε μια (μάλλον αστεία) επιχειρηματολογία ότι όλα αυτά τα είχε φανταστεί ο Καλογρίτσας προκειμένου να γλιτώσει την επιστροφή των 3.000.000 ευρώ που ζητούσαν επιτακτικά οι Χούρι. Επιπλέον εμπλέκει σε απροσδιόριστης διάστασης ποινικές εκκρεμότητες τους Παλαιστίνιους κατασκευαστές οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια περνούσαν κάτω από το «ραντάρ», ενώ τώρα όχι μόνο καθίστανται κατηγορούμενοι, αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν και επιχειρηματικού τύπου προβλήματα σε ό,τι αφορά την παρουσία τους σε ∆.Σ. των εταιρειών τους.

Μήνυση

Η εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου 2020 όταν ο Χρήστος Καλογρίτσας μέσω της εταιρείας του «Τοξότης» είχε καταθέσει έγκληση στην Εισαγγελία Αθηνών ζητώντας την ποινική δίωξη: των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία «CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL», του Samer Khoury (Σάμερ Χούρι), του Fouad Khoury (Φουάντ Χούρι), αλλά και των νόμιμων εκπροσώπων της κατά το δίκαιο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συσταθείσας εταιρείας με την επωνυμία «AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRA-CTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC».

Στη μήνυσή του ο Χρ. Καλογρίτσας ανέφερε ότι οι πρώην κυβερνητικοί παράγοντες και το Μέγαρο Μαξίμου επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ γνώριζαν για την εικονική συμφωνία της εταιρείας του με τους Χούρι.

«Όπως άπαντες οι εγκαλούμενοι πολύ καλά γνωρίζουν, η φερόμενη σύμβαση περί “υπεργολαβίας”, βάσει της οποίας επιδικάστηκε το άνω ποσό €3.000.000, είναι εικονική και υποκρύπτει άλλη συμφωνία αφανούς εταιρείας, της οποίας αληθινό συμβαλλόμενο μέρος δεν ήταν η αιτούσα – ‘‘AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRA-CTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC’’, αλλά ήταν η μητρική αυτής κατασκευαστική εταιρεία του α.ν. 89/1967 με την επωνυμία ‘‘CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL’’, με έδρα στο Μαρούσι Αττικής και στο πλαίσιο της οποίας (αφανούς εταιρείας) η ‘‘CCC – CONSOLIDATED CONTRACTORS GROUP SAL’’ λόγω του ότι δεν επιτρεπόταν να αναπτύξει δράση στην Ελλάδα, ως εταιρεία του α.ν. 89/1967, έβαλε εικονικά ‘‘μπροστά’’ την άνω αιτούσα και θυγατρική της – ‘‘AL GHANDI & CONSOLIDATED CONTRA-CTORS INTERNATIONAL COMPANY LLC’’, προκειμένου να δικαιολογήσει έναντι των Τραπεζών και των Αρχών το ποσό των 3.000.000€, το οποίο είχε συμφωνηθεί να καταβάλει και πράγματι κατέβαλε ως μέρος της συμμετοχής της (της CCC) στην άνω αφανή εταιρεία με εμφανή εταίρο την ανώνυμη εταιρεία ‘‘ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΛΑ∆ΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑ∆ΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.’’, η οποία (αφανής εταιρεία) είχε συσταθεί το 2016 με πρωτοβουλία, υπό την εποπτεία και υπό τον συντονισμό της κατά τον οικείο χρόνο Κυβέρνησης (την οποία στην επικοινωνία τους αποκαλούσαν “White House”) και ιδία του αρμόδιου Υπουργού της, κ. Νικόλαου Παππά, και η οποία (αφανής εταιρεία) σκοπό είχε τη συμμετοχή της στον διενεργηθέντα το καλοκαίρι του 2016 ∆ιεθνή ∆ιαγωνισμό για την κατακύρωση άδειας παρόχου εκπομπών εθνικής εμβέλειας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη υπόθεση είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στις 26 Ιανουαρίου 2020, όταν και είχε φέρει στο «φως της δημοσιότητας» όλα τα έγγραφα-ντοκουμέντα για τη ροή του χρήματος.

Χούρι

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις