Στη Ολομέλεια του ΣτΕ συζητήθηκαν οι αιτήσεις του ΔΣΑ για την εκλογή των νέων μελών της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ

ΑΔΑΕ

Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν σήμερα οι δύο αιτήσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) με τις οποίες ζητάει την ακύρωση των κοινωνών υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες εξελέγησαν πρόσφατα τα μέλη της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ από την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αναλυτικότερα, κατά την συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με πρόεδρο την Ευαγγελία Νίκα και εισηγήτρια την σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνα Κονιδιτσιώτου, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και ο ομότιμος καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, υποστήριξαν οι δύο εν λόγω Αρχές συγκροτήθηκαν αντισυνταγματικά με πλειοψηφία μικρότερη των 3/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, όπως προβλέπει η νέα νομοθεσία, η οποία άλλαξε σε σχέση με το παρελθόν και προέβλεπε πλειοψηφία 4/5 στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Παράλληλα, οι νομικοί παραστάτες του Δημοσίου (ΝΚΣ) Αλεξάνδρα Δημητρακοπούλου, Γεωργία Μπουρδάκου και ο Σταύρος Σπυρόπουλος ζήτησαν την απόρριψη των αιτήσεων ακυρώσεως του ΔΣΑ και υπεραμύνθηκαν της συνταγματικότητας των αποφάσεων της των Προέδρων της Βουλής.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οικονομική Εισαγγελία: Απιστία και ηθική αυτουργία σε οκτώ στελέχη της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και δύο εταιριών του Ιταλικού ομίλου τρένων της περιόδου 2017 – 2018

Στο αρχείο θέτει ο Εισαγγελέας την καταγγελία περί διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις