Στη φυλακή το πρώην ηγετικό στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» – Τι ισχυρίστηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές

πυρήνων

Στις φυλακές οδηγείται το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος καταδικάστηκε για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στις φυλακές να εκτίσει το σύνολο της ποινής των δύο ετών και του ενός μήνα που του επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, ο κατηγορούμενος τόνισε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποιήθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» ενώ λίγο μετά στην απολογία του είπε «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι.»

Όπως αναφέρθηκε από το συνήγορο του, Γ. Καρκανιά, ο κατηγορούμενος διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος είπε πως το πιστόλι το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λάρισα: Καταδικάστηκε 54χρονος που θώπευε την εγγονή του – “Αυτή με προκάλεσε” ισχυρίστηκε στο δικαστήριο!

Εισαγγελία Πειραιά: Στην Αθήνα το ηγετικό μέλος των Πυρήνων της Φωτιάς – Μόνο ο ένας ΟΥΚας παραπέμπεται για κακούργημα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις