Σπαρτιάτες: Καλούνται ως ύποπτοι οι βουλευτές του κόμματος

Σπαρτιατών

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» έχουν κληθεί σε εξηγήσεις για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος.

Κλήσεις για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα των υπόπτων έλαβαν από την
εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδηλίνη οι 10 βουλευτές του κόμματος των «Σπαρτιατών» και ο ανεξάρτητος Κωνσταντίνος Φλώρος.

Οι βουλευτές έχουν κληθεί σε εξηγήσεις για το αδίκημα της εξαπάτησης του εκλογικού σώματος για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ωστόσο αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Η έρευνα προέκυψε μετά από καταγγελίες του προέδρου του κόμματος Βασίλη Στίγμα για πρακτικές «Greek mafia», ενώ εντοπίστηκαν ενδείξεις ότι οι 11 βουλευτές των «Σπαρτιατών» είναι καθοδηγούμενοι από τον καταδικασμένο ως διευθυντικό στέλεχος της Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, στο κάδρο της έρευνας μπαίνει και ο έγκλειστος πρώην βουλευτής της ΧΑ, ο ρόλος του οποίου μελετάται και δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να βρεθεί αντιμέτωπος με ποινικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο εισαγγελικό έγγραφο με το οποίο είχε ζητηθεί η άρση ασυλίας τους, οι βουλευτές ανήκαν στο κόμμα Σπαρτιάτες με επικεφαλής τον Βασίλειο Στίγκα, αλλά στην πραγματικότητα είχαν τη στήριξη και την απόλυτη καθοδήγηση του Ηλία Κασιδιάρη, έγκλειστου καταδισμένου πρώην ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής. «Δηλαδή οι ανωτέρω προσέφεραν στην πραγματικότητα το κόμμα των Σπαρτιατών ως μανδύα νέου πολιτικού κόμματος στον Ηλία Κασιδιάρη, διευκολύνοντάς τον να καταστρατηγήσει τους περιορισμούς εκλογιμότητας που τάσσονται από την εκλογική νομοθεσία» σημειώνει η Γεωργία Αδειλίνη στο έγγραφο της.

Μάλιστα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου σημείωνε πως οι 11 βουλευτές «θα πρέπει να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με το ότι στις βουλευτικές εκλογές της 25-6-2023 φέρεται ότι εξαπάτησαν από κοινού τους εκλογείς για να αλλάξουν το εκλογικό τους φρόνημα, δηλαδή να ψηφίσουν, αντί άλλης επιλογής, υπέρ αυτών και του κόμματός τους». Όπως σημειώνει, οι συγκεκριμένοι βουλευτές «παρέστησαν από κοινού ψευδώς στους εκλογείς, προκειμένου οι τελευταίοι να ψηφίσουν τους ίδιους και το κόμμα τους ότι είναι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος Σπαρτιάτες με αρχηγό τον Βασίλειο Στίγκα και ακολουθούν τις αρχές του συγκεκριμένου κόμματος, του οποίου η οργάνωση και η δράση πληροί τις προϋποθέσεις της εκλογικής νομοθεσίας και εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος. Η αλήθεια όμως ήταν ότι αυτοί είχαν επιλεγεί από τον Ηλία Κασιδιάρη και όχι από τον Βασίλειο Στίγκα, ότι χάρη στη στήριξη του πρώτου είχαν εκλεγεί βουλευτές και ότι αναγνώριζαν ως πραγματικό τους αρχηγό τον ανωτέρω, ο οποίος τους καθοδηγούσε από τις φυλακές».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις