Σκληρή κριτική από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων δημοσιοποίησε τις παρατηρήσεις της αναφορικά με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες, στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στα πολιτικά κόμματα της Χώρας, ώστε να ληφθούν υπόψη κατά τη συζήτηση του σχεδίου Νόμου στη Βουλή.

Όπως η ΕΔΕ αναφέρει, εν μέσω μίας δικαστικής χρονιάς με ιδιαίτερα επιβαρυμένα πινάκια από ποινικές -αλλά και από πολιτικές- υποθέσεις και ενώ ήδη έχουν επέλθει εκτεταμένες τροποποιήσεις και στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που πρέπει να μελετηθούν και να εφαρμοσθούν άμεσα από τους δικαστικούς λειτουργούς δεν υπάρχει  καμία απολύτως μέριμνα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη διοργάνωση σεμιναρίων που να αφορούν τις εκτεταμένες τροποποιήσεις στα πιο βασικά νομοθετήματα, που αποτελούν τον κορμό της ποινικής και πολιτικής δικαιοσύνης.

Η ΕΔΕ Θεωρεί  ότι η νομοθετική εξουσία οφείλει να λαμβάνει υπόψη της την ανασφάλεια δικαίου που δημιουργείται με τις νομοθετικές παλινωδίες.

Αναλυτικά οι παρατηρήσεις της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΕΣ

Διαβάστε ακόμη 

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα – Παρατηρήσεις από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις