Σκάνδαλο υποκλοπών: Στην Εισαγγελία ο Κώστας Βαξεβάνης

Βαξεβάνης
Ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης οδηγείται στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων , Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018. Ο Κώστας Βαξεβάνης συνεληφθη μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμιση. ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών βρίσκεται αυτή την ώρα Κώστας Βαξεβάνης, προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις υποκλοπές, μετά τις συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για τα πρόσωπα που παρακολουθεί το «σύστημα Μαξίμου».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento αναμένεται να ζητήσει εκ νέου την ενοποίηση των υποθέσεων των υποκλοπών, την αναβάθμιση της έρευνας, την ανάθεση της σε εισαγγελέα Εφετών και την περαιτέρω έρευνα άλλων εγκλημάτων πέραν των πλημμελημάτων.

Η κλήση ήρθε μετά τις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις του Documento για τη λίστα των παρακολουθούμενων από το παράνομο λογισμικό predator.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις