Σκάει βόμβα φοροδιαφυγής για γαλλικό κολοσσό!

φοροδιαφυγής

Στη Γαλλία βρίσκεται ήδη ο δικαστικός φάκελος ο οποίος αφορά την εμπλοκή γαλλικού κολοσσού σε καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής! Οι ελληνικές εισαγγελικές Αρχές διαβίβασαν ήδη την ογκώδη δικογραφία, η οποία περιγράφει τον πραγματικά εξοργιστικό τρόπο με τον οποίο εταιρείες κολοσσοί-καρχαρίες καταφέρνουν με μεθοδευμένες καταχρηστικές πρακτικές και με στήσιμο συναλλαγών με παρένθετες εταιρείες – οχήματα ειδικού σκοπού να αποφεύγουν την καταβολή φόρων εκατομμυρίων ευρώ ζημιώνοντας όχι μόνο το ελληνικό Δημόσιο αλλά και τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Πέτρου Κουσουλού

Τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας αλλά και ο Ευρωπαίος αδυνατεί να αντεπεξέλθει σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις του, κάποιοι ισχυροί καταφέρνουν να αποκρύπτουν από το κράτος εισοδήματα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αποφύγουν τους ανάλογα υψηλούς οφειλόμενους φόρους. Το αντικείμενο της δημοσιογραφικής έρευνας την οποία ξεκινάμε είναι η υπέρμετρη βλάβη των συμφερόντων του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τέτοιου είδους καταχρηστικές πρακτικές φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, με τη χρήση ως παρένθετων οχημάτων εικονικών αλλοδαπών εταιρειών, με ανύπαρκτη δραστηριότητα και μοναδική χρησιμότητά τους ως οχημάτων ειδικού σκοπού για τη μεταφορά φορολογητέας ύλης εκτός Ελλάδος. Ήδη γαλλικός κολοσσός που εξαγόρασε κομβικής σημασίας ελληνική εταιρεία εξόρυξης ορυκτού πλούτου της χώρας μας, αντί πολλών εκατομμυρίων ευρώ, ελέγχεται για φοροδιαφυγή μέσα από τέτοιου είδους μεθοδεύσεις, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια από το ελληνικό Δημόσιο φόρων εκατομμυρίων ευρώ.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας δεν έχει πετρέλαιο να ζεσταθεί, δεν έχει χρήματα να πάει διακοπές, κατακλύζεται καθημερινά από τηλεφωνήματα εισπρακτικών εταιρειών, αγχώνεται μη γυρίσει σπίτι και του έχουν κόψει το ρεύμα και κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του στον πλειστηριασμό, διεθνείς κολοσσοί, μέσω καλοστημένων πρακτικών, αποφεύγουν την καταβολή φόρων εκατομμύριων ευρώ! Ζητούμενο είναι αν οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές έχουν την ετοιμότητα και τη διάθεση να πατάξουν την ως άνω φοροδιαφυγή και να προστατέψουν το δημόσιο συμφέρον, όπως οφείλουν. Οψόμεθα, διότι τα λεφτά είναι πολλά…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ από κύκλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Ο ΔΣΑ προαναγγέλλει κινητοποιήσεις και καλεί σε συστράτευση και άλλους επιστημονικούς φορείς

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις