Σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας η δίκη για τις πλαστογραφημένες αποφάσεις

Στο Πενταμελές Εφετείο της Πάτρας είναι στραμμένο και πάλι σήμερα το ενδιαφέρον, ενόψει της δίκης που αναμένεται να διεξαχθεί σε δεύτερο βαθμό μετά από προσφυγή του πρώην ταμία του Δήμου για την  πολυσυζητημένη υπόθεση των πλαστογραφημένων  αποφάσεων  την περίοδο 2006-2007. Πρόκειται για τις αποφάσεις βάση των οποίων συνάφθηκαν τα δάνεια του Δήμου  Ζακύνθου από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η δίκη είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου, όμως οι δικαστές μετέθεσαν την εκδίκαση της υπόθεσης για σήμερα Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, λόγω της πληθώρας υποθέσεων του πινακίου εκείνης της ημέρας.

Μεταξύ των προσώπων που αναμένεται να καταθέσουν ως μάρτυρες θα είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης, υπηρεσιακοί παράγοντες ενώ στη δίκη θα συμμετέχει με τη νομικό του εκπρόσωπο και ο Δήμος Ζακύνθου.

Η υπόθεση αφορά την πλαστογράφηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο 2006 – 2007 για την λήψη ενός δανείου ύψους 9,6 εκ ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς.

Θυμίζουμε πως μέσα στο μήνα πραγματοποιείται και μια ακόμη σημαντική δίκη που αφορά την Πειραιώς, και πιο συγκεκριμένα στις 23 Νοεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών. Η δίκη αυτή αφορά την ταμειακή βεβαίωση οφειλών που εξέδωσαν οι υπηρεσίες του Δήμου για την Τράπεζα.

Η υπόθεσης της Πειραιώς συνεχίζει να ταλαιπωρεί το Δήμο Ζακύνθου και να προκαλεί πολιτικές έριδες, καθώς μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει ένας σαφής και ξεκάθαρος προσανατολισμός του Δήμου για το πώς θα χειριστεί την σοβαρή αυτή υπόθεση.

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα μας είχε δημοσιεύσει την απάντηση που δόθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς τον περασμένο Σεπτέμβρη και αφορούσε τα ερωτήματα που είχε θέσει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, όταν με συντριπτική πλειοψηφία και μετά από πρόταση του δημοτικού συμβούλου Ανδ. Ξένου η Οικονομική Επιτροπή το περασμένο καλοκαίρι ζήτησε από την Τράπεζα μια σειρά από στοιχεία που αφορούσαν κατά κύριο λόγο την εκταμίευση των χρημάτων και την κίνηση των λογαριασμών του επίμαχου δανείου.

Στην απάντηση που δόθηκε τελικά , η εταιρεία που διαχειρίζεται την υπόθεση του δανείου για λογαριασμό της Τράπεζας, δηλώνει αφενός πως τα στοιχεία αυτά είναι ήδη γνωστά στο Δήμο, αφετέρου επαναφέρει την πρόταση για συμβιβασμό ώστε και οι δύο πλευρές να ικανοποιηθούν.

Η εξέλιξη της σημερινής δίκης παραμένει κρίσιμη για τις αγωγές που έχουν γίνει για το δάνειο και την νομιμότητα σύναψης του.

Πηγή: ermisnewsroom

Διαβάστε ακόμη 

Βόλος: Τι είπε ο δολοφόνος της νονάς του στον δικηγόρο του για τη δολοφονία της Νίκης Μηλίνη

Αποκλειστικό: Δήλωση υποστήριξης κατηγορίας κατά του Παπαγγελόπουλου από τον Γιάννη Στουρνάρα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις