Σε απολογία ο Ανδρέας Λοβέρδος για το σκάνδαλο Novartis

Σε απολογία αναμένεται να κληθεί, πλέον, ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου, που έκρινε, αντίθετα από την ανακρίτρια Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου, πως τα αδικήματα που τον βαραίνουν σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis δεν έχουν παραγραφεί.

Η πρώτη απάντηση της Δικαιοσύνης, είχε δοθεί στον Ανδρέα Λοβέρδο τον Νοέμβριο του 2019. Τότε το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών είχε απορρίψει αίτημα που είχε υποβάλει ο βουλευτής, προκειμένου να εξαιρεθεί από την υπόθεσή του η τέως εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία ερευνούσε τον φάκελό του και αποφάσισε τη δίωξή του.

Στους λόγους, μάλιστα, εξαίρεσης που επικαλείτο ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν, μεταξύ άλλων, και το γεγονός πως η κ. Τουλουπάκη φέρεται ως συμμέτοχος στα αδικήματα που αποδίδονται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών δεν είχε συμφωνήσει ούτε με αυτόν τον λόγο ούτε με τους υπόλοιπους που είχε επικαλεστεί ο βουλευτής.

Με τη νέα απόφαση οι λειτουργοί της Δικαιοσύνης αγνόησαν την άποψη της ανακρίτριας κυρίας Ιωαννίδου, η οποία αποφάσισε πως τα αδικήματα που βαραίνουν τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν παραγραφεί λόγω του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Η ανακρίτρια είχε, μάλιστα, εκφράσει τη διαφωνία της για τη δίωξη που είχε ασκηθεί.

Με την άποψη της κυρίας Ιωαννίδου είχε εν συνεχεία διαφωνήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωακείμ Κασωτάκης, ο οποίος είχε προτείνει να συνεχιστεί κανονικά η ανάκριση, καθώς το σκεπτικό της ανακρίτριας «δημιουργεί δικαστικό αδιέξοδο» και «παρακωλύει την εξέλιξη της υπόθεσης».

Πηγή: dimokratia.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις