Ρόδος: Καταδίκη επιχειρηματία για υπεξαίρεση μεγάλης αξίας

21χρονης
Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε γνωστό επιχειρηματία της Ρόδου, η έφεση του οποίου, κατά πρωτόδικης απόφασης, που τον έκρινε ένοχο υπεξαίρεσης ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας, με το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο κατηγορούμενος καταμηνύθηκε από έναν κάτοικο της Ψίνθου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ιδιοποιήθηκε τις οικονομίες μιας ζωής, όταν ανέλαβε να τις φυλάξει σε χρηματοκιβώτιο ιδιοκτησίας του, φοβούμενος «κούρεμά» τους.
Όπως υποστηρίζει ο μηνυτής, τον Ιούνιο του 2012 ο μηνυόμενος, γνωρίζοντας την αγωνία του, για τον κίνδυνο απώλειας των τραπεζικών καταθέσεών του και μάλιστα ποσού 70.000 ευρώ, που αποτελούσε το σύνολο των οικονομιών του, τον παρακίνησε να του φυλαξει στο χρηματοκιβώτιο που είχε στο υπόγειο της οικίας του οποιοδήποτε χρηματικό ποσό σε μετρητά προκειμένου να μην κινδυνεύσει από πιθανό «κούρεμα», ενώ, όπως ισχυρίζεται, είχε αναλάβει τη ρητή δέσμευση να του επιστρέψει τα χρήματά του όταν του ζητηθεί.
Ο μηνυτής ανέλαβε το ως άνω χρηματικό ποσό από δύο τραπεζικούς του λογαριασμούς τον Ιούνιο του 2012 και φέρεται να το παρέδωσε στον μηνυόμενο τον ίδιο μήνα.
Όπως υποστηρίζει, τον Ιούνιο του 2014 η κόρη του ζήτησε από τον μηνυόμενο να τους επιστρέψει τα χρήματα αλλά δεν το έπραξε υποστηρίζοντας ότι το χρηματοκιβώτιό του είχε βλάβη και δεν άνοιγε.
Το ίδιο έκανε εξάλλου και ο ίδιος κι άλλα μέλη της οικογένειάς του και όπως υποστηρίζει ο μηνυόμενος, προέβαλλε ανάλογες δικαιολογίες.
Τον Δεκέμβριο του 2016 του απέστειλαν εξώδικη δήλωση, καλώντας τον να επιστρέψει τα χρήματα πράγμα όμως που δεν έπραξε.
Πηγή: dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λάμπρος Φιλίππου: Οργισμένες οι τέσσερις γυναίκες που τον μήνυσαν για βιασμό ότι καθυστερεί η διαδικασία (βίντεο)

Κως: Καταδίκη 35χρονου για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου

Ρόδος: Δεν δόθηκε άδεια στον παππού και τη γιαγιά να επισκεφθούν τα παιδιά

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις