Κως: Καταδίκη 35χρονου για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου

πατέρας

Ποινή κάθειρξης 12 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω σε έναν 35χρονο, που κρίθηκε ένοχος για βιασμό, αποπλάνηση και κατάχρηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα 14 έτη αλλά και ανηλίκου που έχει συμπληρώσει τα 12 αλλά όχι τα 14 έτη.

Στον κατηγορούμενο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ο 35χρονος συνελήφθη την 7η Φεβρουαρίου 2021 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού μετά από καταγγελία της μητέρας της ανήλικης.

Η μητέρα σε κατάθεσή της ενώπιον των αστυνομικών ανέφερε πως ήρθε σε επικοινωνία διαδικτυακά με μία 24χρονη σήμερα κοπέλα η οποία διατηρούσε σχέση στο παρελθόν με τον 35χρονο όταν εκείνη ήταν ανήλικη.

Όπως κατέθεσε η ίδια η 24χρονη στους αστυνομικούς, γνωρίστηκαν όταν εκείνη ήταν 14 ετών και στα 15 της, όπως υποστηρίζει, αναγκάστηκε να συνάψει σχέση μαζί του διότι της έλεγε ότι σε διαφορετική περίπτωση θα αυτοκτονούσε.
Επιπλέον, κατέθεσε πως με άσκηση ψυχολογικής βίας υπέκυψε στις ορέξεις του και ήλθαν σε συνουσία παρά τη θέλησή της.

Στη συνέχεια η συνουσία μεταξύ τους γινόταν χωρίς να το θέλει όμως αλλά και χωρίς να προβάλλει αντίσταση γιατί φοβόταν. Μάλιστα, αναφέρει ότι όταν ήταν 16 ετών συγκατοίκησαν αρχικά στο σπίτι των γονιών του και μετά έμειναν μόνοι τους.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η μητέρα της ανήλικης στα τελευταία δύο έτη παρατήρησε αλλαγή στη συμπεριφορά της 14χρονης κόρης της, που έδειχνε νευρική. Την 6η Φεβρουαρίου 2021 πήρε το κινητό τηλέφωνο της κόρης της και ανακάλυψε κρυφά μηνύματα που της είχε στείλει ο 35χρονος και της έλεγε να σβήσει τη συνομιλία τους για να μην την δει κανείς και έχουν πρόβλημα.

Τότε η καταγγέλλουσα αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πάει καλά και έστειλε μηνύματα προσποιούμενη εκείνη και αμέσως κατάλαβε ότι μεταξύ τους υπήρχε κάτι ερωτικό. Μετά από επιμονή της ίδιας, η 14χρονη ανέφερε στη μητέρα της ότι της έχει αγγίξει το στήθος και ότι έχει προβεί σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της.

Η μητέρα ισχυρίστηκε στην κατάθεσή της ότι η εξήγηση που έδωσε ο 35χρονος στην ίδια ήταν ότι μόνη της η ανήλικη 2-3 φορές πήρε το χέρι του και το έβαλε στο στήθος της, χωρίς να της δώσει άλλες πληροφορίες.

Ο 35χρονος κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι διατηρούσε σχέση με τη μητέρα της ανήλικης από το 2016 και ότι έβλεπε και τα τρία της παιδιά σαν να ήταν δικά του.

Όπως υποστήριξε, η ανήλικη είναι ένα ιδιαίτερο παιδί το οποίο απέναντί του άλλες φορές ήταν επιθετική όταν αυτός προσπαθούσε να τη συμβουλεύσει και άλλες ήρεμη.

Σχετικά με τα επίμαχα περιστατικά, ο 35χρονος κατέθεσε πως κάποιες φορές η 14χρονη προσπάθησε να βάλει το χέρι του στο στήθος της αλλά εκείνος αμέσως την απέτρεψε, εξηγώντας της πως ο ίδιος και η μητέρα της είναι σύντροφοι, ενώ μετά από κάθε απόρριψη ήταν ιδιαίτερα επιθετική απέναντί του.
Σε ό,τι αφορά στα μηνύματα ο 35χρονος ανέφερε ότι αποδεικνύουν ότι προσπάθησε να έρθει κοντά της σαν πατέρας και όχι ως σύντροφος, ότι επειδή εκείνη τον έβλεπε αλλιώς, ήθελε σταδιακά να την κάνει να αντιληφθεί ότι αυτό είναι λάθος και ότι την προέτρεπε να σβήνει τα μηνύματα πρωταρχικά για δική της προστασία και ύστερα για τη δική του διότι προσπαθούσε να διορθώσει κάτι που εάν έλεγε στη μητέρα της θα είχε άσχημες εξελίξεις.

Επιπλέον, επεσήμανε πως οι καταθέσεις μητέρας και κόρης έχουν αντιφάσεις οι οποίες καταδεικνύουν ότι όλη αυτή η υπόθεση είναι μία σκευωρία εναντίον του και αποδεικτικό στοιχείο της αθωότητάς του αποτελεί η ιατροδικαστική έκθεση.
Σχετικά με την κατάθεση της 24χρονης ενώπιον των αρχών με την οποία διατηρούσε στο παρελθόν σχέση, τόνισε πως οι ισχυρισμοί της περί βιασμού είναι ψευδείς και υποβολιμαίοι, θέση που καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ενώ εκστομεί εναντίον του βαρύτατες καταγγελίες για τις οποίες όπως αναφέρει καθοδηγήθηκε να καταθέσει, στο τέλος δηλώνει πως δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη.

Μάλιστα, επεσήμανε πως διατηρούσαν σχέση για 4 χρόνια οπότε και συζούσαν, ενώ η σχέση τους τελείωσε επειδή η κοπέλα διατηρούσε παράλληλη ερωτική σχέση και έκτοτε έχουν περάσει 10 ολόκληρα χρόνια.

Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου παρέστη ο δικηγόρος κ. Ακης Δημητριάδης και ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας η δικηγόρος κ. Μαρία Κρικοπούλου.

Πηγή: dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρόδος: Δεν δόθηκε άδεια στον παππού και τη γιαγιά να επισκεφθούν τα παιδιά

Ιερέας με το βιτριόλι: Δηλώσεις του δικηγόρου Ανδρέα Θεοδωρόπουλου

Καμπάνα σε χήρα για μνημόσυνο στο σπίτι της εν μέσω καραντίνας

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις