Ψευτογιατρός: Σχεδίαζε να δηλητηριάσει τον Κοντομηνά και να υφαρπάξει την περιουσία του

Κοντομηνάς

Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 ο Νίκος Κοντοστάθης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματική απάτη ύψους 9.500.000 ευρώ που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Του Πέτρου Κουσουλού

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η «Μ» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τον Ιούνιο του 2020. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κοντοστάθης εμφανίσθηκε, πλαισιωμένος από μια ομάδα «απατεώνων» με επικεφαλής έναν δικηγόρο, στον επιχειρηματία ως υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA και στενός συνεργάτης του Τζορτζ Μπους, τον έπεισε για διάφορα επιχειρηματικά πλάνα και για συνεργασία με το Carlyle Group και στο τέλος τον «ξεδόντιασε». Το πλέον εφιαλτικό είναι ότι σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες της «Μ», στόχος του Κοντοστάθη ή Κόντου (όπως συστηνόταν ενίοτε στα θύματά του) και της παρέας του ήταν να καταφέρει να ενθυλακώσει ολόκληρη την περιουσία του Κοντομηνά και στη συνέχεια να τον σκοτώσει με δηλητήριο, το οποίο θα προμηθευόταν από τα Σκόπια!

 

Κοντομηνάς

Η υφαρπαγή της περιουσίας του επιχειρηματία θα γινόταν με έναν απλό τρόπο, καθώς είχε πειστεί ότι έπρεπε να φτιάξει ένα Ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Πρόεδρος του Ιδρύματος θα τοποθετούνταν ο Δ.Φ., ένας δικηγόρος ο οποίος εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του «ψευτογιατρού» και ως ο άνθρωπος που τον γνώρισε στον Κοντομηνά.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους απώτερους στόχους του Κοντοστάθη και της παρέας του είναι η κατάθεση που έδωσε στις 20 Ιουλίου 2020 στην αστυνομικό Βασιλική Καψάλη η Ελένη Ξηνταράκου -η οποία αποκάλυψε τη δράση του «ψευτογιατρού»- στενή συνεργάτιδα του Κοντομηνά. Στη μαρτυρία-ντοκουμέντο η Ξηνταράκου αναφέρει ότι γνώρισε τον Κοντοστάθη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006. «Συστήθηκε ως ‘‘Νικολάου Νικόλαος’’, Ελληνοαμερικανός επενδυτής από την Αμερική. Ο Κοντοστάθης συνοδευόταν από τον Η.Φ. δικηγόρο… Τον Φ. τον γνώρισα για πρώτη φορά την 13-1-2006 όπου με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στο γραφείο του διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του Ομίλου, Λαυρέντη Αλβέρτη, και τον διώξανε αναίτια αφού του πήραν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά αρχεία εν γνώσει του Κοντομηνά… Οι Φ., Κοντοστάθης και Χ. είχαν πείσει τον Κοντομηνά να φτιάξει Ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης τον είχαν πείσει ότι σε αυτό το Ίδρυμα έπρεπε να μπει πρόεδρος ο Η.Φ. Η σύσταση του Ιδρύματος έγινε, αλλά ουδέποτε προχώρησε η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Κοντομηνά…».
Σημειώνεται δε ότι μετά την αποκάλυψη της απάτης από τον επιχειρηματία, ο Κοντοστάθης φέρεται να του έστειλε ανώνυμη επιστολή στην οποία «έδινε» τον δικηγόρο Η.Φ. «Μοναδικό του μέλημα από τη στιγμή που μπήκε στον Όμιλό σας ήταν αφού βαπτίσει πράκτορες της Μοσάντ όλους τους στενούς σας συνεργάτες με πλαστά στοιχεία, μηδέ της κυρίας Σίσσυς Παπαδήμα εξαιρουμένης, ώστε να έχει ελεύθερο πεδίο για να βάλει όπως και έβαλε χέρι στα οικονομικά σας» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω δικηγόρος ήταν εκείνος που:
1) είχε κλείσει συμφωνία με τον Γιώργο Κουρή (πολέμιο του Κοντομηνά),
2) είχε κάνει συμφωνία με τότε κυβερνητικούς παράγοντες για να μην κλείσουν ανοικτές δικαστικές υποθέσεις του Κοντομηνά, και
3) εφηύρε έναν δήθεν πράκτορα της ΝSA, τον Νίκο Κόντι, τάζοντας μεγάλες επενδύσεις στην Κίνα και τη Βαλτική!

*Όπως δημοσιεύτηκε στην ΜΠΑΜ που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις