Ραφήνα: Ολόκληρη η κατάθεση της 13χρονης και της μαμάς της: “Είχε αποπειραθεί να με αρπάξει και πριν από ένα μήνα”!

48χρονος

Συγκλονίζει η κατάθεση της 13χρονης μαθήτριας της Α’ Γυμνασίου την οποία αποπειράθηκε να αρπάξει στη Ραφήνα ο 48χρονος κατηγορούμενος Παν. Κ. ο οποίος μετά την απολογία του στον 9ο τακτικό ανακριτή κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Καταθέτοντας τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 28 Μαϊου 2021 στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας, η ανήλικη κοπέλα αποκάλυψε ότι ο συγκεκριμένος άνδρας είχε αποπειραθεί να την αρπάξει και πάλι πριν από ένα μήνα!

Απολογούμενος πάντως ο κατηγορούμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε κατηγορία, ζητώντας, μεταξύ άλλων να τεθεί ενώπιον του ανακριτή το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες.

“Μπές μέσα στο αμάξι” 

Είμαι μαθήτρια της ά γυμνασίου και φοιτώ στο Γυμνάσιο της Ραφήνας. Επειδή άργησα λίγο να επιστρέψω, τηλεφώνησα στη μητέρα μου την ενημέρωσα γι΄αυτό και ξεκίνησα την πορεία μου προς το σπίτι με το ποδήλατο, έχοντας κλήση με την φίλη μου, επειδή φοβόμουν που πέρασε η ώρα. Μόλις ξεκίνησα στη λεωφόρο Χρ.Σμύρνης στο ύψος της πλατείας είδα να είναι πίσω μου, ένα ιχ, λευκό μακρύ σχετικά με οδηγό έναν άγνωστο άνδρα, που προς ενός μηνός περίπου με είχε ακολουθήσει, από την πλατεία της Ραφήνας, έως τα μέσα της διαδρομής για το σπίτι μου.

Την 23.15′ ώρα περίπου της 27/5/2021, όπου ξεκίνησα, έως ότου και την οδό Αραφήνος, με ακολούθησε, με χαμηλή ταχύτητα από πίσω και από το τζάμι του συνοδηγού, που είχε κατεβασμένο, μου μιλούσε συνεχώς και μου έλεγε “Γεια σου κούκλα, θέλεις να σε πάω κάπου;”. Εγώ του απάντησα “όχι ευχαριστώ” και τότε αυτός συνέχισε να με ακολουθεί και μου είπε : “Μπες μέσα στο αμάξι” με κοφτό τρόπο και διατακτικά, σαν να με προστάζει. Αυτό συνεχίστηκε πολλές φορές, τουλάχιστον δέκα, λέγοντας απότομα “μπες μέσα” ενώ ακολουθούσα την πορεία επιστροφής προς το σπίτι. Επειδή τον θυμήθηκα, και την προηγούμενη φορά, είχα ξαναβάλει τις φωνές και έφυγε, μπήκαν στην οδό Αγροναυτών, αριστερά της λεωφόρου Χρ. Σμύρνης και κρύφτηκα σε μία πολυκατοικία για λίγο., έως ότου ο άνδρας με το λευκό όχημα με προσπέρασε και κατευθύνθηκε προς το χώρο στάθμευσης του Πάρκου Καραμανλή που βρίσκεται στο τέλος της οδού, αναζητώντας με. Αφού δεν με είχε αντιληφθεί, βρήκα χρόνο και έφυγα ξανά προς την πορεία μου, γρήγορα να μην με δει, ακολουθώντας τη λεωφόρο Χρ. Σμύρνης εκ νέου. Αγρότερα, αφού προφανώς δεν με βρήκε, γύρισε και με ξανασυνάντησε καθοδόν. Συνέχισε να με ακολουθεί και να μου λέει “μπες μέσα” με προστακτικό τρόπο ενώ εγώ του φώναζα, μη ανακόπτοντας την πορεία, “φύγε, άσε με, δεν θέλω” συνεχίζοντας την πορεία μου με το ποδήλατο όσο πιο γρήγορα μπορούσα.

Έφτασα στην οδό Πρωτέως και λίγο πριν την συμβολή της με τον οδό Αραφήνος σκέφτηκα προκειμένου να απαλλαγώ από τον άνδρα και φοβούμενη μην με σταματήσει και με αρπάξει μέσα στο όχημα, να στρίψω δεξιά της σε μονόδρομο, πηγαίνοντας ανάποδα με το ποδήλατο, διότι δεν μπορούσε αυτός να με ακολουθήσει. Ο δρόμος αυτός έχει κίνηση σχετικά για την Ραφήνα και θα τράκαρα εάν θα με ακολουθούσε και θα γλίτωνα. Όμως αυτός, παραβίασε το ΚΟΚ, μπήκε μεσα ανάποδα με το όχημα του στο μονόδρομο και τότε, αφού έκανε λίγα μέτρα, τρομοκρατήθηκα γιατί τότε κατάλαβα ότι ήταν αποφασισμένος και δεν αστειεύεται και ότι διατρέχω μεγάλο κίνδυνο. Δεν το έβαλε κάτω και ήταν αποφασισμένος να με βάλει στο αυτοκίνητο παρά τη θέληση μου. Φοβήθηκα ότι θα με αρπάξει προφανώς με σκοπό να με αποπλανήσει. Τότε φρέναρα απότομα, πέταξα το ποδήλατο, άρχισα να φωνάζω και να καλώ σε βοήθεια προς διερχόμενα την εν λόγω οδό οχήματα, που κατευθύνονταν από Αρτέμιδα προς το Κέντρο της Ραφήνας. Αυτός, με είδε που σταμάτησε ένα όχημα να με βοηθήσει και συνέχισε την “Ανάποδη” πορεία του και κατευθυνόταν προς Αρτέμιδα. Ο … και η κοπέλα του… με βοήθησαν και είδαν το όχημα να με ακολουθεί και μαζί με άλλους πολίτες κάλεσαν την αστυνομία και ανέμεναν μέχρι να ενημερώσω την μητέρα μου και να έρθουμε εδώ στην υπηρεσία σας. Λίγα λεπτά αργότερα, αυτός επέστρεψε στο σημείο με μεγάλη ταχύτητα και εφόσον είδε ότι ήμουν περιτριγυρισμένη, έκανε αναστροφή και πάλι “ανάποδα” στην Αράφηνος και διέφυγε προς Αρτέμιδα. Εκεί τον είδαν οι συμπολίτες μου, πήραν την πινακίδα και κατήγγειλαν το συμβάν στην άμεση δράση αλλά και τις πινακίδες του οχήματος…”

Οι αστυνομικοί έδειξαν στην μαθήτρια φωτογραφία του συλληφθέντα και εκείνη αναγνώρισε στο πρόσωπο του τον άνδρα που την “καταδίωξε” δύο φορές.
“Επιθυμώ την ποινική του δίωξη και τιμωρία για όλες τις σε βάρος μου πράξεις που μου προκάλεσαν φόβο και ταραχή. Είχα τη βεβαιότητα ότι θα με αρπάξει, θα με επιβιβάσει στο όχημα του με προφανή σκοπό να με αποπλανήσει”.

Τι υποστηρίζει 48χρονος

“Τις ανωτέρω αποδιδόμενες σε μένα κατηγορίες, πέραν του ειδεχθούς χαρακτήρα αυτών, ρητώς αρνούμαι, και απερίφραστα δηλώνω, ότι πόρρω απέχουν από την προσωπικότητά μου. Νιώθω θλίψη και βαθύτατη ντροπή, εξαιτίας της δεινής θέσεως που ευρίσκομαι, ήτοι απολογούμενος για, τέτοιας ποινικής και ηθικής απαξίας αδικήματα, τα οποία ουδέποτε διέπραξα. Άλλωστε, κ. Πρόεδρε, από την ανάγνωση του αντιγράφου του δελτίου ποινικού μου μητρώου, που ευρίσκεται στη δικογραφία, αυτονοήτως διαπιστώνετε, ότι η παρελθοντική παραβατική μου συμπεριφορά [η οποία ελπίζω ότι δεν θα επηρεάσει την κρίση Σας], ουδόλως σχετίζεται με τα αποδιδόμενα εις εμέ εγκλήματα στην παρούσα δικογραφία. Τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, που τραυματίζουν και στιγματίζουν παντοτινά την παιδική ψυχή, καταδικάζω απόλυτα. Ουδέποτε αποπειράθηκα να τελέσω εις βάρος της ανήλικης οιαδήποτε παράνομη πράξη”

Η δήλωση των συνηγόρων του

Η υπόθεση είναι σε πρώϊμο δικονομικό στάδιο και οι Δικαστικές Αρχές είναι βέβαιον ότι θα αναζητήσουν την αλήθεια. Ήδη, ο κατηγορούμενος ζήτησε από τον κ. Ανακριτή την κατάσχεση βιντεοληπτικού υλικού, από τις κάμερες καταστημάτων που βρίσκονται στον χώρο που φέρεται ότι συνέβη το επίδικο περιστατικό, ώστε να αποδειχθεί τί ακριβώς συνέβη. Μετά δε την συλλογή όλου του αναγκαίου αποδεικτικού υλικού, η προσωρινή κράτηση του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί. Σε κάθε περίπτωση, αυτά που διακινούνται σε τηλεοπτικές εκπομπές, όιτ δηλαδή ο εντολέας μας “κατέβηκε από το αυτοκίνητο” ή “προσπάθησε να αρπάξει το παιδί”, δεν είναι αληθή και, μάλιστα, δεν έχουν ποτέ ειπωθεί ούτε από την ίδια την ανήλικη.

Πέτρος Πανταζής – Ευάγγελος Καντιάνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις