Ψευτογιατρός: Μαρτυρία συγγενή – «Έλεγε ότι επιτελεί το έργο του Θεού»

Ψευτογιατρός
Ψευτογιατρός

Με την κατάθεση της κόρης ενός καρκινοπαθούς που έχασε τη ζωή του λαμβάνοντας τη θεραπεία του «ψευτογιατρου» συνεχίζεται η δίκη του τελευταίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

«Ο πατέρας μου έπασχε από καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες. Έμαθα ότι μια μοναχή στο Πήλιο που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος, ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους. Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους κα για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές. Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος – νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά , τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού» ανέφερε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας ισχυρίστηκε πως ο Dr Kontos της παρουσίασε το διεθνές πελατολόγιο του και πρότεινε τη διακοπή των χημειοθεραπειών.
«Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια. Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε «ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο»;

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως «αν ακολουθήσεις ότι σου πω όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου». Μας μίλαγε για πλήρη ίαση.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο «ψευτογιατρός» έπαιρνε από εκείνη μετρητά χρήματα και επιταγές για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης, οι οποίες «θα διέλυαν τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις». Μάλιστα, όταν έλεγε στον «γιατρό» πως ο πατέρας της χειροτερεύει, εκείνος της απαντούσε πως «όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία»

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις