Πρωτοδικείο Καλαβρύτων: Συζητείται αύριο η προσφυγής της Μονής Αγίων Θεοδώρων για τη γραμμή Υπερυψηλής Τάσης

υπερυψηλής

Αύριο, Τετάρτη πρόκειται να συζητηθεί στο Πρωτοδικείο Καλαβρύτων η υπόθεση που σχετίζεται με την ολοκλήρωση της γραμμής Υπερυψηλής Τάσης («Δυτικός Διάδρομος») που έχει εμπλακεί στις αντιδράσεις της Μονής Αγίων Θεοδώρων. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν μετά από πολύμηνη καθυστέρηση εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία των δικαστηρίων, τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η Μονή επικαλούμενη οπτική όχληση από τους πυλώνες.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΔΜΗΕ, το αίτημα που θα υποβληθεί αύριο είναι να ζητήσει να μην παραταθεί η προσωρινή διαταγή αναστολής ώστε να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος για το έργο (προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ) που χαρακτηρίζεται κρίσιμο. «Χωρίς τον «Δυτικό Διάδρομο» η ηλεκτροδότηση της Πελοποννήσου «κρέμεται» από μία κλωστή. Είναι επείγουσα ανάγκη να διασφαλιστεί η επάρκεια του συστήματος το συντομότερο δυνατό, ώστε σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή δυσμενών συγκυριών (π.χ. βλάβες σε άλλες μονάδες στη χώρα) οι καταναλωτές να μη βρεθούν χωρίς ρεύμα. Αυτό είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο τόσο για την επερχόμενη χειμερινή περίοδο υψηλών φορτίων, όσο και στους επόμενους μήνες καθώς θα είναι ιδιαίτερα οδυνηρό σε περίοδο πανδημίας να υπάρχουν και προβλήματα ηλεκτροδότησης στους κατοίκους της όλης χώρας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο υπουργός και τα…”μαύρα” του ψευτογιατρού

Ξυλοδαρμός στο Μετρό: Ελεύθεροι με εγγύηση 2000 ευρώ και περιοριστικούς όρους οι δύο ανήλικοι

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις