Πρώτη συνάντηση του νέου Υφυπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Κώτσηρα με τον Κώστα Τσιάρα

Κώτσηρας

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα υποδεχτεί αύριο στο γραφείο του τον νέο Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα, αμέσως μετά την ορκωμοσία του. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις του Υπουργού και του Υφυπουργού, περίπου στις 13:00. Οι δηλώσεις, μαζί με το σχετικό φωτογραφικό υλικό θα διανεμηθούν ηλεκτρονικά στους διαπιστευμένους συντάκτες του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο 36χρονος βουλευτής και δικηγόρος Γιώργος Κώτσηρας, αναλαμβάνει καθήκοντα  υφυπουργού Δικαιοσύνης με τον πρόσφατο ανασχηματισμό της Κυβέρνησης. Ο κος Κώτσηρας αναλαμβάνει το συγκεκριμένο πόστο σε μια περίοδο κατά την οποία γίνονται έντονες διεργασίες σχετικά με την αναθεώρηση του οικογενειακού Δικαίου.


Σχετικό Άρθρο: Ποιός είναι ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος ΚώτσηραςΒιογραφικό

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 2006 και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (2007) στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008).

Από τα πρώτα του δικηγορικά βήματα ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξελέγη κατά την τετραετία 2010-2014 πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 και επιλαχών βουλευτής περιφέρειας Αττικής στις εθνικές εκλογές του 2015.

Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ κατά την τριετία 2016-2019, ενώ το 2016 διετέλεσε μέλος τομέων εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ.

Ο κ. Κώτσηρας είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου, μέλος της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία, μέλος της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019), μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του,

Ο βουλευτής της ΝΔ είναι αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας της Βουλής και μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας της Βουλής.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις