Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 48χρονος της “Επαναστατικής Αυτοάμυνας”

48χρονος

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 48χρονος, μετά την απολογία του, για την ένοπλη ληστεία που φέρεται πως διέπραξε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να μεταχθεί στην Αττική για να εκτίσει ποινή ύστερα από καταδικαστική απόφαση που του έχει επιβληθεί ερήμην για άλλη ληστεία. Η συγκεκριμένη πράξη αποδίδεται σε μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης “Επαναστατική Αυτοάμυνα”.

Η απολογία του για την ληστεία που διέπραξε σε τραπεζικό υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης διήρκησε περισσότερο από μια ώρα. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για 9 αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος και βαθμό πλημμελήματος.

Γύρω στις 11.00 οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης ενώ η απολογία του διήρκησε περισσότερο από μια ώρα , ενώπιον της Ε” τακτικής ανακρίτριας. Με σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο κατηγορούμενος έχει καταδικαστεί με ποινή κάθειρξης 16 ετών, από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, καθώς φέρεται πως συμμετείχε μαζί με άλλα δύο μέλη της οργάνωσης, σε ληστεία που πραγματοποιήθηκε στο Χολαργό, τον Οκτώβριο του 2019.

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης από μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ανάρτησαν πανό που έγραφε ” κανένας μόνος στα χέρια του κράτους. Δύναμη στον αναρχικό σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη” ενώ πέταξαν και σχετικά φειγ- βολάν. Φώναζαν συνθήματα όπως: “Τέλος στο κεφάλαιο, οι μόνοι τρομοκράτες , αλληλεγγύη στους ενόπλους αντάρτες” και “το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερα απ’ όλα τα κελιά”.

48χρονος 48χρονος

πηγή: grtimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις