Προανακριτική: Πυρά Καλογρίτσα κατά Τσίπρα-Παππά για το ΣΥΡΙΖΑ Channel

Στην κρισιμότερη φάση εισέρχονται οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες καθώς στις 10 το πρωί αναμένεται να ξεκινήσει η κατάθεση του κ. Χρήστου Καλογρίτσα.

Ο γνωστός εργολάβος αποτελεί κεντρικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης καθώς με μηνύσεις που ήδη έχει υποβάλει στην τακτική δικαιοσύνη αποδίδει στον κ. Παππά ρόλο «οργανωτή» του σχεδίου για το στήσιμο του Syriza channel.

Ο κ. Καλογρίτσας έχει υποστηρίξει ότι ο κ. Παππάς του πρότεινε να τεθεί «μπροστινός» στην προσπάθεια δημιουργίας επικοινωνιακού βραχίονα, μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνταν η απόπειρα ποδηγέτησης των αρμών εξουσίας, με κεφάλαια που θα εξασφάλιζε η τότε κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι στην βάση των αποκαλύψεων Καλογρίτσα που ήδη έχουν γίνει ενώπιον της δικαιοσύνης η ΝΔ πρότεινε την συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής προκειμένου να ερευνηθεί ο κ. Παππας για τυχόν τέλεση των αδικημάτων της δωροληψίας κατ εξακολούθηση και κατά συρροή και της παράβασης καθήκοντος.

Υπο αυτά τα δεδομένα ο κρίσιμος μάρτυρας θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες για την ενεργή – όπως ο ίδιος έχει καταγγείλει – συμμετοχή του πρώην υπουργού στην εξεύρεση κεφαλαίων που θα στήριζαν το επιχειρηματικό εγχείρημα. Θα απαντήσει για το αντικείμενο των συναντήσεων που έγιναν στο Μέγαρο Μαξίμου, για το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων που μιλούν για «White House» και «White Porscha» αλλά και για τις διαδρομές του χρήματος μέσω εικονικών εταιρειών και αλλοδαπών τραπεζικών λογαριασμών.

Πέραν αυτών κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι ο κ. Καλογρίτσας θα προσκομίσει νέα στοιχεία που θα ενισχύουν τους ισχυρισμούς του και θα επιβεβαιώνουν ότι ο κ. Παππάς είχε αναλάβει κεντρικό ρόλο στο στήσιμο ελεγχόμενου τηλεοπτικού σταθμού.

Πηγή: Protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

«Καταπέλτης» το πόρισμα του ανακριτή για το Μάτι: «Παρακολουθούσαν αμέτοχοι τη φωτιά σαν τον Ξέρξη που έβλεπε τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας»

 

Χούρι – Καλογρίτσας: Το “ναυάγιο” της εγγυητικής επιστολής των εκατομμυρίων – Ολόκληρη η κατάθεση του Αντώνη Λιανού

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις