Πόλα Ρούπα: Έξι χρόνια για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδας

Το Πενταμελές Eφετείο Κακουργημάτων που συνεδρίαζε στις Φυλακές Κορυδαλλού  στην κατ’ έφεση δίκη για την Πόλα Ρούπα ευθυγραμμίστηκε με την απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί και αφορά στην υπόθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η Πόλα Ρούπα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε ποινή ισόβιας και επιπλέον 25ετούς κάθειρξης για τη βομβιστική επίθεση στην Τράπεζα της Ελλάδος στις 10 Απριλίου του 2014, ενέργεια για την οποία είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Το δικαστήριο την είχε κρίνει ένοχη για σειρά κατηγοριών όπως τρομοκρατική οργάνωση, προμήθεια, κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών κ.ά.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Πόλα Ρούπα μετέφερε η κλούβα της ΕΛ.ΑΣ που ενεπλάκη σε καραμπόλα

 

Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας Σ. Αραχωβίτη για την Folli Follie

 


Σήμερα το Πενταμελές Eφετείο Κακουργημάτων έκρινε την Πόλα Ρούπα αθώα για την διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης και για την προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών. Οι δικαστές την έκριναν ένοχη για απλή συνέργεια στην πρόκληση έκρηξης (με την επιβαρυντική περίσταση της τρομοκρατικής πράξης) από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ανθρώπους με ποινή έξι ετών κάθειρξης και για απλή συνέργεια σε κλοπή επιβάλλονται ποινή δέκα μηνών και συνολική ποινή έξι ετών και τριών μηνών.

Η συνήγορος της Πόλας Ρούπα, Μαριζάνα Κίκιρη, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών διότι, όπως λέει, «δέχτηκε τους ισχυρισμούς μας και απάλλαξε την κατηγορούμενη από την κατηγορία της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και για την πράξη της παραβίασης των εκρηκτικών υλών. Επιπλέον μείωσε κατά τα ελάχιστα την ποινή της».

Πηγή: protothema.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις