Ποινική δίωξη στον 30χρονο για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο-Τι λέει ο συνήγορος στο DikastikoReportaz

Τέσσερα πλημμελήματα περιλαμβάνονται στην ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 30χρονου που συνελήφθη για την επίθεση από ομάδα 10-15 ατόμων που δέχθηκαν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ χθες το απόγευμα στο Νέο Ηράκλειο.

Ο 30χρονος κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και οπλοκατοχή.

Με εντολή εισαγγελέα ο κατηγορούμενος κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Ο κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου κ. Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς δήλωσε ότι ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μια συμπλοκή διότι βρέθηκε τυχαίως στην πλατεία Νέου Ηρακλείου με αποτέλεσμα επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών. Μόλις προσέγγισε την πλατεία για άλλο λόγο, δεν γνώριζε τι συνέβαινε, άρχισαν να του επιτίθενται. Στο πλαίσιο της άμυνας, για να προασπίσει τον εαυτό του, δημιουργήθηκε αυτό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019 είχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά, μετά από περιστατικό κλοπής προσωπικών αντικειμένων από ένα μικρό τσαντάκι του.

Επίσης, μιλώντας στο Dikastiko Reportaz τόνισε: “Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα ποινικό δικαστήριο. Δεν ποινικοποιείται το φρόνημα, ούτε αστυνομεύεται η σκέψη, δεν δικάζουμε ιδεολογίες, αλλά ποινικά κριτήρια που φέρονται ότι αποδίδονται στον κατηγορούμενο”.

 

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις