Ποια είναι η γυναίκα που κατήγγειλε τον Θάνο Κοντογιώργη για βιασμό – Κατασκευασμένη η καταγγελία λέει ο δικηγόρος του

Υπάλληλος καφέ που δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο είναι η γυναίκα η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Θάνο Κοντογιώργη εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη. Αυτό αποκάλυψε η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του STAR στην οποία μίλησε και ο δικηγόρος του ηθοποιού Χάρης Αναγνωστόπουλος.Ο ίδιος έκανε λόγο για κατασκευασμένη καταγγελία με στόχο τη δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αναγνωστόπουλος χαρακτηρίζει την καταγγελία σε βάρος του εντολέα του «ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη». Έγινε δε, όπως ξεκάθαρα αναφέρει, για λόγους δημοσιότητας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που έκανε την καταγγελία.

 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Τι αποκάλυψε για τον συζυγοκτόνο η Αγγελική Νικολούλη (Βίντεο)

Σήμερα η Δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο – Τι δήλωσε ο Θανάσης Καμπαγιάννης (Βίντεο)


Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος σε δήλωση που είχε κάνει στα ΜΜΕ ανάφερε:

Η δήλωση του Αναγνωστόπουλου
«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo»και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση»

Να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη ποινική δίωξη σε βάρος του εντολέα του κ. Αναγνωστόπουλου, είναι η τρίτη κατά σειρά που ασκείται κατά ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού μετά τους Πέτρο Φιλιππίδη και Δημήτρη Λιγναδη.

Τη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος αφού αξιολόγησε τα στοιχεία της δικογραφίας που είχε σχηματίσει για τη συγκεκριμένη υπόθεση, προχώρησε στην απαγγελία κατηγορίας για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του ηθοποιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αξιόποινη πράξη φέρεται να έχει τελεστεί το έτος 2020 και ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.

Στο πλαίσιο της έρευνας που προηγήθηκε ο εισαγγελέας κάλεσε τον ελεγχόμενο ηθοποιό σε ανωμοτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο ηθοποιός αρνήθηκε την αποδιδόμενη σε αυτόν αξιόποινη πράξη, ισχυριζόμενος πως για ό,τι έγινε υπήρχε η συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Ο Θάνος Κοντογιώργης διώχθηκε για βιασμό από τον εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο στο πλαίσιο των ερευνών της δικαιοσύνης για το ελληνικό #metoo.

Ο Θάνος Κοντογιώργης 

«Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι»…: Με αυτή τη φράση του αστυνομικού προς τον κλεφτοκοτά,  από παλαιότερη,  ιδιαίτερα επιτυχημένη διαφήμιση συνδρομητικού καναλιού, την οποία μάλιστα είχε σκηνοθετήσει ο πολυβραβευμένος Έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, έγινε γνωστός και αγαπητός στο πανελλήνιο ο Θάνος Κοντογιώργης, ο τρίτος κατά σειρά ηθοποιός εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό, μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Πουτ δε κοτς νταουν σλοουλι (put the kots down slowly) by Antres.gr

Η καταγγελία εναντίον του,έγινε γραπτώς στο Πειθαρχικό του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη καταγγελία συμπεριλαμβανόταν στο τελευταίο πακέτο που παρέδωσε στον εισαγγελέα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Πασχάλης Τσαρούχας, στα τέλη της άνοιξης.
Ο ηθοποιός, ο οποίος κλήθηκε για κατάθεση από τον εισαγγελέα, αρνήθηκε τις κατηγορίες και έκανε λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση. Όλα συνέβησαν ένα βράδυ του Δεκεμβρίου του 2020, όταν ο Θάνος Κοντογιώργης γνώρισε την καταγγέλουσα σε ένα μπαρ και στη συνέχεια, οι δυο τους πήγαν μαζί στο σπίτι του. Ενώ εκείνη καταγγέλλει πως βιάστηκε από τον ηθοποιό, ο ίδιος υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες πως όχι μόνον δεν υπήρξε βιασμός αλλά πως μετά την ερωτική τους συνεύρεση η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι του καθώς είχε ξεχάσει εκεί κάποιο προσωπικό της αντικείμενο και διανυκτέρευσε, μάλιστα, εκεί.

Thanos_Kontogiorgis_1

Γι’ αυτό προφανώς και ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, κάνει λόγο για μια καταγγελία «απολύτως ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της». «Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος #ΜeΤoo και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων» δήλωσε με νόημα ο ίδιος και υπογράμμισε πως «Εξ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν. Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση».

Thanos_Kontogiorgis_-_parastasi
Ο Θάνος Κοντογιώργης με τον θίασο της παράστασης «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου»

Ποιος είναι ο Θάνος Κοντογιώργης

Μπορεί να έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω μιας τηλεοπτικής διαφήμισης, ο Θάνος Κοντογιώργης ωστόσο έχει εργαστεί για αρκετά χρόνια τόσο στο θέατρο, όσο στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο και έχει συνεργαστεί με γνωστούς καλλιτέχνες.

Όσον αφορά στην θεατρική του δραστηριότητα έχει παίζει στις παραστάσεις «Συρανό ντε Μπερζεράκ», σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστή τον Βασίλη Χαραλαμπόιπουλο (2016), «Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου» της Δήμητρας Παπαδοπολούλου που ανέβηκε το 2017 στο Θέατρο Γκλόρια, αλλά και στην «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη που ανέβηκε το καλοκαίρι του 2017, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου, με πρωταγωνιστή τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει , μεταξύ άλλων στις σειρές «Έλα να αγαπηθούμε» (2006 – ΑΝΤ1), «Μια στιγμή δυο ζωές» (2007 – Mega), «Με λένε Βαγγέλη» (2011 – στο Mega), «Ευτυχίας 22» (2014) -ΣΚΑΙ) και «Η χειρότερη εβδομάδα της ζωής μου» (2015 – Mega). Παράλληλα, το 2013 συμμετείχε στην ταινία του Δημήτρη Αρβανίτη «Μια νύχτα στην Αθήνα».

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις