Πιστοποιούνται μόνο 179 επιτυχόντες στις εξετάσεις δικηγόρων και λογιστών για την έκδοση συντάξεων

Μόνο 279 επιτυχόντες δικηγόροι και λογιστές από τους 1.200, που πήραν μέρος στον πρώτο κύκλο των σεμιναρίων, αναμένεται να πιστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες για να συμβάλουν στην έκδοση των συντάξεων.

Οι εκατοντάδες απουσίες στις εξετάσεις που διεξήχθησαν σήμερα δείχνουν ότι το φιλόδοξο σχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την εμπλοκή ιδιωτών με στόχο την έκδοση επιπλέον 4.000 συντάξεων το μήνα θα «τσουλήσει» με δυστοκία και καθυστερήσεις.

Αναλυτικά, από τους 1.200 αρχικά εγγεγραμμένους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης:

-Οι 1.147 (96%) συμμετείχαν κανονικά στην εκπαίδευση ενώ οι υπόλοιποι 53 δεν συμμετείχαν καθόλου.
-790 είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στην σημερινή εξέταση και 357 ζήτησαν εξαίρεση από την διαδικασία εξετάσεων λόγω υποχρεώσεων, ενώ θα έχουν την δυνατότητα να εξεταστούν μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.
-Στις σημερινές εξετάσεις συμμετείχαν τελικά 547 εκ των οποίων οι επιτυχόντες είναι 179.

Τονίζεται επίσης πως οι μισοί από τους επιτυχόντες σημείωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες άνω του 8/10, αποτέλεσμα της καλής προετοιμασίας τους.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιεισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητά την αναίρεση της αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο χειρουργός για το «φακελάκι» – Δε μας το ζήτησε, μόνοι μας το δώσαμε λένε οι ασθενείς


Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, τόσο η εκπαίδευση όσο και οι εξετάσεις ήταν αυξημένης δυσκολίας, όπως αποδεικνύεται και από τον τελικό αριθμό των επιτυχόντων. Αυτό έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο βαθμό ότι οι πιστοποιημένοι θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του εγχειρήματος, καθώς η απονομή συντάξεων είναι μια σύνθετη διαδικασία που απαιτεί υψηλές ικανότητες και γνώσεις. Έτσι θωρακίζεται το ίδιο το σύστημα απονομής αλλά και ενισχύεται με την εμπλοκή των καλύτερων λογιστών και δικηγόρων.

Ο e-ΕΦΚΑ μερίμνησε για το αδιάβλητο των εξετάσεων καθώς τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες ταυτοποίησης των εξεταζομένων καθώς και η μυστικότητα των θεμάτων.

Αύριο πρόκειται να εκδοθεί διαπιστωτική πράξη από τον Διοικητή του e-ΕΦΚΑ για τους επιτυχόντες και μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής συντάξεων. Με νεότερη ανακοίνωση θα περιγράφεται η διαδικασία επιλογής των πιστοποιημένων από τους ασφαλισμένους. Σε πρώτη φάση, θα έχουν την δυνατότητα να αναλάβουν συνταξιοδοτικές υποθέσεις του τ. ΙΚΑ, τ. ΟΓΑ και τ. ΟΑΕΕ. Οι κατηγορίες αυτών των συντάξεων καλύπτουν περίπου το 75% του συνόλου των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να ανακοινωθεί η έναρξη του 2ου κύκλου εκπαίδευσης-πιστοποίησης για 1.200 ακόμα λογιστές και δικηγόρους.

Πηγή: Protothema.gr

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις