Πέθανε ο ευπατρίδης της δικηγορίας Διονύσης Γκούσκος

Γκούσκος Διονύσης Γκούσκος
Διονύσης Γκούσκος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών ο επιφανής νομικός Διονύσης Γκούσκος που το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε σοβαρή κατάσταση.

Γεννήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 1949 στη Ζάκυνθο και σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά γενική παραδοχή, άσκησε τη δικηγορία με συνέπεια και ήθος επί σειρά ετών και ως δικηγόρος Αθηνών είχε συμμετάσχει σε σημαντικές δίκες πολιτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος, όπως του Ειδικού Δικαστηρίου (1991), των Διοικητών ΔΕΚΟ (1992), των τηλεφωνικών υποκλοπών (1981-1989), της υπόθεσης ΟΤΕ -Siemens (1994-1997), και της παράνομης χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (Siemens 2008).

Στο διάστημα 2000 – 2004 διετέλεσε βουλευτής Ζακύνθου με το ΠΑΣΟΚ. Κατά τη διάρκεια της βουλευτικής του θητείας, διατέλεσε μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, της Ειδικής Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος του 2001 και της Επιτροπής Κανονισμού της Βουλής.

Το 2004, αποχώρησε από την πολιτική και συνέχισε την μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα.

Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Διονύση Γκούσκου θα γίνει την Κυριακή το μεσημέρι στις 12, στο χωριό που γεννήθηκε, στα Πηγαδάκια Ζακύνθου.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις