Πάτρα: Ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα

πόρισμα

 

  • Η ανακρίτρια κάλεσε παθολογοανατόμο και ιατροδικαστές να καταθέσουν την 1η και τη 2α Σεπτεμβρίου

 

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ

 

Την 1η Σεπτεμβρίου εκκινεί, ουσιαστικά, η ανακριτική διαδικασία για τις -κατά το κατηγορητήριο- δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, το 2019 και το 2021! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» η 35η τακτική ανακρίτρια η οποία χειρίζεται την υπόθεση, κ. Ευγενία Τζωρτζάτου, έχει ήδη αποστείλει κλήσεις προκειμένου να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο παθολογοανατόμος Χρήστος Ευτυχιάδης, όσο και οι πραγματογνώμονες της Εισαγγελίας – ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλόγρηας. Ο κ. Ευτυχιάδης αναμένεται να καταθέσει την 1η Σεπτεμβρίου, ενώ οι δύο κορυφαίοι Έλληνες ιατροδικαστές, οι οποίοι στο 13σέλιδο πόρισμά τους κατάφεραν να αποκαλύψουν τη δολοφονική δράση της Πισπιρίγκου και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο δολοφόνησε, μέσω ασφυξίας, τη Μαλένα και την Ίριδα, στις 2 Σεπτεμβρίου.

 

Καταθέσεις-φωτιά

 

Από τη δημοσιογραφική έρευνα της «Μ» προκύπτει ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις αναμένεται να είναι κομβικής σημασίας για την εξέλιξη της υπόθεσης, καθώς τρεις κορυφαίοι Έλληνες επιστήμονες αναμένεται να «κάψουν» την Πισπιρίγκου, η οποία το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να «οχυρωθεί» πίσω από τις άστοχες πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις, οι οποίες ήθελαν τη Μαλένα να έχει καταλήξει από ηπατική ανεπάρκεια και την Ίριδα από αγενεσία φλεβόκομβου.

Ως γνωστόν ο κ. Ευτυχιάδης, εκ των κορυφαίων παθολογοανατόμων στην Ελλάδα, κατάφερε να «δέσει» την υπόθεση, καθώς εντόπισε εύρημα το οποίο συνδέει τους δύο θανάτους και αποκάλυψε τη μαρτυρική δολοφονία που υπέστησαν τα παιδιά από τη Ρούλα Πισπιρίγκου. Όπως είχε αποκαλύψει η «Μ», κατά τη διάρκεια της επανεξέτασης στα ιστοτεμάχια της Μαλένας και της Ίριδας χρησιμοποιήθηκε ειδική ιστολογική τεχνική, δηλαδή έγιναν ειδικές χρώσεις που απέδειξαν την ασφυξία! Όπως σχολίαζαν ερευνητές της υπόθεσης στην «Μ», με αυτήν την τεχνική βρέθηκε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα το οποίο αποδεικνύει με αναντίρρητο τρόπο ότι τόσο η Μαλένα, η οποία κατέληξε στις 13 Απριλίου 2019, όσο και η Ίριδα, η οποία πέθανε στις 21 Μαρτίου 2021, δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους με ασφυξία. Υπέστησαν, δηλαδή, έναν βίαιο θάνατο ο οποίος μόνο ανατριχιαστικά συναισθήματα προκαλεί.

 

Πόρισμα

 

Από την πλευρά τους οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας μέσω του πορίσματός τους κατάφεραν να αποκαλύψουν τη στυγνή αλήθεια. Ότι τόσο η Μαλένα όσο και η Ίριδα δεν κατέληξαν από παθολογικά αίτια, αλλά δολοφονήθηκαν από ασφυξία. Στο 13σέλιδο πόρισμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά και στα φωτογραφικά ντοκουμέντα με τα ευρήματα τα οποία είχαμε δημοσιεύσει εκκινώντας ουσιαστικά την πραγματική συζήτηση για τον τρόπο με τον οποίο κατέληξαν τα παιδιά. Οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας αναφέρουν ως σημάδια ασφυξίας τις κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας αλλά και τα ευρήματα στο προσωπάκι της Ίριδας.

Αναφέρουν επί λέξει: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό, ως αιτία θανάτου, επιβεβαιώνουν τα εξής νεκροψιακά/παθολογοανατομικά/φωτογραφικά ευρήματα:

  • Εκδορές κατά το ριζορρίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρειά κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη κατά την επισκόπηση των φωτογραφιών,
  • Κακώσεις εν ζωή γενόμενες στοματικού βλεννογόνου/άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχο του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη (σ.σ. Ίριδα) και την επισκόπηση των φωτογραφιών σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος…».

Μάλιστα στην έκθεσή τους οι ιατροδικαστές καταγράφουν ως ευρήματα δύο αμυχές τις οποίες φέρεται να είχε η Ίριδα κάτω από το δεξί και το αριστερό ρουθούνι, ενώ κάνουν λόγο και για αίμα στο στόμα! Στις καταθέσεις τους πάντως τόσο οι διασώστες του ΕΚΑΒ όσο και το προσωπικό του «Καραμανδάνειου» νοσοκομείου δεν αναφέρονται στα συγκεκριμένα σημάδια, κάτι που το αποδίδουν στη βιασύνη που υπήρχε εκείνη τη στιγμή.

 

Αποδόμηση

 

Παράλληλα στο ιατροδικαστικό πόρισμα αποδομείται πλήρως, με τη σχετική βιβλιογραφική παράθεση, οποιοδήποτε επιχείρημα προσπαθεί να ψελλίσει η πλευρά της κατηγορουμένης σε ό,τι αφορά τα σημάδια αλλά και τα ιστολογικά ευρήματα των παιδιών. Οι κ. Καρακούκης και Καλόγρηας αναφέρουν τα εξής:

  • Ότι οι αμυχές και το εντύπωμα στο πρόσωπο της Μαλένας προκλήθηκαν από τα νύχια του δράστη και όχι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης. Όπως αναφέρουν, τη στιγμή που μπήκαν οι γιατροί στο δωμάτιο το μόλις 3,5 ετών κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό και το μόνο που του χορηγήθηκε ήταν αδρεναλίνη,
  • Βάσει του τοξικολογικού επανελέγχου αποδεικνύουν ότι ο αιφνίδιος θάνατος δεν οφείλεται σε κάποιο φάρμακο ή στη δόση χημειοθεραπείας που της είχε χορηγηθεί πριν από 24 ώρες,
  • Περιλαμβάνουν βιβλιογραφία που καταγράφει στα μικροσκοπικά ευρήματα του ασφυκτικού θανάτου την κενοτοπιώδη εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων που ερμήνευσε ως ηπατική ανεπάρκεια η κ. Τσάκωνα,
  • Στην περίπτωση της Ίριδας και πάλι με βιβλιογραφία αλλά και την έκθεση ειδικού καρδιολόγου απορρίπτουν ως αιτία θανάτου την αγενεσία φλεβόκομβου που κατέγραψε η παθολογοανατόμος Αντιγόνη Μητσέλου.
  • Με τεστ DNA το οποίο είχε ζητηθεί πάντως από τις 9 Μαΐου μέσω επιστολής της κ. Τσιόλα στο Ανθρωποκτονιών αποδείχθηκε ότι οι κηλίδες στο πανάκι αντιστοιχούν στο αίμα της αδικοχαμένης Ίριδας.

 

Από την πλευρά της πάντως η κατηγορουμένη, η οποία εξακολουθεί να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στη δολοφονία των παιδιών της, είναι προφανές ότι πλέον θα στηριχθεί στις πρώτες, άστοχες, εκθέσεις τις οποίες η ίδια αμφισβητούσε, καθώς ως γνωστόν στην περίπτωση της Μαλένας δεν δεχόταν την ηπατική ανεπάρκεια και είχε καταθέσει μήνυση, ενώ το ίδιο ανέφερε και σε ιδιόχειρο σημείωμα το οποίο είχε παραδώσει σε κορυφαίο Έλληνα επιστήμονα και είχε αποκαλύψει η «Μ».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις