Πάτρα: Πρόσκληση από τον Τριανταφυλλόπουλο να αναλάβει την Πισπιρίγκου αποκαλύπτει ο Κούγιας

Κούγιας

Με αιχμές κατά πάντων ο τελευταίος δικηγόρος της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου απαντά στην δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά που σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Κούγιας χαρακτηρίζει την δήλωση του κ. Λύτρα συκοφαντική, αναιδέστατη και αμετροεπή και παράλληλα προχωρά σε αποκαλύψεις όπως ότι το δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος τον προσκάλεσε σε ανύποπτο χρόνο να αναλάβει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όλη η ανακοίνωση του κ. Κούγια

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ, ΑΝΑΙΔΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΜΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ Σ.Π.

 Διάβασα τη δήλωση του δικηγόρου, για την τρέχουσα εβδομάδα, της οικογένειας του 16χρονου Ρομά (είμαι βέβαιος ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει άλλος) και θέλω να του δηλώσω ότι ήδη στην κατοχή μου έχω υπεύθυνες δηλώσεις της μητέρας της κας Σ.Π, της αδελφής της, του πατριού της, αλλά κυρίως της ίδιας της Σ.Π. για το πότε, πώς, μετά από πόσες παρακλήσεις και έναντι ποιας οικονομικής συμφωνίας ανέλαβα την υπεράσπιση της κας Σ.Π.

Τα ίδια πρόσωπα δηλώνουν ότι θα είναι μάρτυρες κατηγορίας για την οποιαδήποτε νομική μου επιλογή για τους δικηγόρους που τους επέβαλαν – υπέδειξαν, για να την υπερασπιστούν, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι από συγκεκριμένη εκπομπή.

Τα ίδια πρόσωπα μού δηλώνουν σε αυτές τις υπεύθυνες δηλώσεις το πώς ειδικά το συγκεκριμένο πρόσωπο, αφού ανέλαβε επίσημα την υπεράσπισή της, διαβεβαιώνοντάς την ότι έχει εξασφαλίσει και ιατροδικαστές, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τα ουσιαστικά και νομικά δεδομένα στην υπόθεση της Τζωρτζίνας (όπως είναι γνωστό όμως κανένας από  τους 3 δικηγόρους Ιωάννου, Λύτρας, Παπαδόπουλος δεν εμφάνισε μέχρι την ημέρα που ανέλαβα ούτε έναν ιατροδικαστή, διότι δήθεν κανένας δεν εδέχετο να αναλάβει, ενώ τώρα υπάρχουν 8), μέσα σε λίγες ώρες, με την κωμική δικαιολογία ότι δήθεν επέλεξε να είναι δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, αλλά στην πραγματικότητα από φόβο κατά την κρίση της κας Σ.ΠΣ, αφού ο Μάνος Δασκαλάκης δεν κατηγορήθηκε ποτέ για τίποτα και άλλωστε είχε και έχει δικηγόρο από την πρώτη στιγμή τον δικηγόρο Πατρών κο Καράμπελα, την εγκατέλειψε σε έναν δικηγόρο, τον οποίο συνέστησε πάλι η εκπομπή της κουμπάρας του κας Κουτσελίνη, όπως εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή να διαβεβαιώνει την κα Σ.Π. και η οποία θα αναλάμβανε και την τηλεοπτική υπεράσπισή της μαζί με τον γιο του Πάνου Σόμπολου και όλους τους παρουσιαστές της εκπομπής, και έτσι την παρέδωσαν έρμαιο σε έναν δικηγόρο ονόματι Ιωάννου, ο οποίος, αφού πήρε αντίγραφα της δικογραφίας, τα οποία παρέδωσε αποκλειστικά στον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος τα δημοσίευσε στην εφημερίδα του, ακολούθως σε  λιγότερο από 24 ώρες την εγκατέλειψε και σύσσωμο αυτό το «συνεργείο» τής παρουσίασε ως δικηγόρο, ο οποίος θα την υπερασπιζόταν δωρεάν, τον δικηγόρο Θεσσαλονίκης κο Όθωνα Παπαδόπουλο, ο οποίος δήθεν δεν εφοβείτο και δεν υπολόγισε την δημόσια κατακραυγή, γιατί ήταν δικηγόρος Θεσσαλονίκης, και της είπαν ότι δυστυχώς γι’ αυτήν κανένας καλός δικηγόρος των Αθηνών δεν εδέχετο να την αναλάβει.

Δυστυχώς, για τον τελευταίο συνήγορο του 16χρονου Ρομά έχω στη διάθεσή μου όλα τα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα, όπου με εκλιπαρούσε αρχικά ο πατριός της κας Σ.Π. και ακολούθως σύσσωμη η οικογένειά της, έχω στο γραφείο μου όλο το βιβλίο των ραντεβού για όλες τις υποθέσεις που η γραμματέας μου κα Σιγάλα συμφωνεί για να με συναντήσουν, και μόνος μου δημοσιοποίησα και την πρόσκληση από τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο σε ανύποπτο χρόνο, για να την υπερασπιστώ, παρά τις κάκιστες μεταξύ μας σχέσεις, αλλά και τα προσωπικά τηλεφωνήματα της κας Σ.Π. που μου ζητούσε συνεχώς να αναλάβω την υπεράσπισή της μαζί με τον Όθωνα Παπαδόπουλο, γεγονός το οποίο αρνήθηκα κατηγορηματικά λόγω του ότι είχα εκπλαγεί με την ολοσχερή υπερασπιστική εγκατάλειψη της κας κατηγορουμένης επί μήνες παρά την καθημερινή παρουσία του συγκεκριμένου δικηγόρου ακόμη και σε τρεις καθημερινές εκπομπές.

Στον συγκεκριμένο δικηγόρο, του οποίου την επαγγελματική ύπαρξη αγνοούσα μέχρι πριν λίγα χρόνια, αφού, όπως πληροφορήθηκα πρόσφατα και μου το παραδέχτηκε και ο ίδιος, άργησε πολύ να ασκήσει δικηγορία, γιατί καθυστέρησαν επί πολλά χρόνια οι σπουδές του σε ιταλικό πανεπιστήμιο, αλλά και γιατί  ακολούθως προτίμησε, αντί να ασκήσει δικηγορία, να ασκήσει το λειτούργημα του επί τρία χρόνια ιδιοκτήτου beach bar στο Βραχάτι Κορινθίας, του συστήνω για τελευταία φορά και δεν θα επανέλθω, να πάψει να χρησιμοποιεί το ονοματεπώνυμό μου και να προσπαθεί να εμφανιστεί σε υποθέσεις που μου αναθέτουν να υπερασπιστώ λόγω της επαγγελματικής μου ποιότητος και όχι γιατί αυτοσυστήνομαι ή προτείνομαι από τηλεοπτικές εκπομπές, συμπεριφορά η οποία προσβάλλει το λειτούργημα του δικηγόρου και με την οποία θα πρέπει να ασχοληθεί ο Δικηγορικός Σύλλογος, και να φτάνει, όταν αναφέρεται σε εμένα, μέχρι εκεί που φτάνει ο ίσκιος του.

Υ.Γ. Όταν δεν σέβεσαι στην πράξη και όχι με λόγια δικηγόρους που από ηλικίας 25 ετών και επί σχεδόν 50 χρόνια, βήμα – βήμα, έχουν κατακτήσει την επαγγελματική θέση που έχουν, δυστυχώς το επαγγελματικό σου μέλλον δεν μπορεί να είναι ποτέ ευοίωνο, έστω και αν με οποιοδήποτε τρόπο και όχι μέσα από Δικαστήρια αποκτάς μια πρόσκαιρη δημοσιότητα.

Αθήνα, 27.12.2022

Με εκτίμηση

Αλέξιος Χ. Κούγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος 17χρονου, ύστερα από καταγγελία 18χρονης

Πάτρα – Βόμβα Λύτρα! Ο Κουγιας είχε πάρει τηλέφωνο την Πισπιριγκου και ζητούσε να την αναλάβει

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις