Πάτρα: Ποιοι επιτρέπουν στην Πισπιρίγκου να εμπαίζει τους θεσμούς

Πισπιρίγκου
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου (Κ) οδηγείται από αστυνομικούς για συμπληρωματική απολογία ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάπα, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022. Ακόμη ένα κακούργημα σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου προστίθεται στη δικογραφία που αφορά την πρωτότοκη κόρη της, Τζωρτζίνα, για τη δολοφονία της οποίας η 33χρονη γυναίκα είναι προσωρινά κρατούμενη από τον περασμένο Απρίλιο. Η μητέρα, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της, θα λογοδοτήσει και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του παιδιού μετά την ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος της ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Γιώργος Νούλης. Ο κ. Νούλης, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί γα τον θάνατο της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη για την προσπάθειά της να δολοφονήσει την κόρη της λίγο πριν τε

Ως δικονομικά τερτίπια τα οποία δεν πρόκειται να συνεισφέρουν το παραμικρό στην ουσιαστική υπεράσπιση της -κατά το κατηγορητήριο- σύγχρονης «Μήδειας», Ρούλας Πισπιρίγκου, ερμηνεύουν νομικοί κύκλοι τις σπασμωδικές κινήσεις τις οποίες έκανε την Παρασκευή καταθέτοντας ένσταση ακυρότητας για την προδικασία η οποία ακολουθήθηκε στη διερεύνηση των θανάτων-δολοφονιών της Μαλένας και της Ίριδας.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Η ένσταση ακυρότητας για την προδικασία Μαλένας – Ίριδας και οι νέοι μάρτυρες που θα κληθούν να καταθέσουν
Αποφασισμένος να «πει όλη την αλήθεια» ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης


Θεωρώντας ότι παίζει το τελευταίο της χαρτί, η κατηγορουμένη από την Πάτρα ενέπλεξε σε μια απίστευτη ιστορία συνωμοσίας-μυθοπλασίας τον νυν προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, κ. Αντώνη Ελευθεριάνο, τον προϊστάμενο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, Νίκο Καρακούκη, και τον μέλλοντα προϊστάμενο, Νίκο Καλόγρηα. Επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι τα τρία συγκεκριμένα πρόσωπα ούτε λίγο, ούτε πολύ συνωμότησαν προκειμένου να ασκηθεί νέα δίωξη (για διπλή δολοφονία) εις βάρος της 33χρονης πρώην χαροκαμένης μάνας και κατά τον συνήγορό της «πιο αθώας κατηγορουμένης του κόσμου». Η συγκεκριμένη ένσταση απόλυτης ακυρότητας αναμένεται να συζητηθεί ενώπιον του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα. Οι πιθανότητες να γίνει δεκτό το αίτημά της είναι απειροελάχιστες.

Η αλήθεια

Σύμφωνα με το «μυθιστόρημα» το οποίο εκστομίζει στο πλαίσιο της νέας υπερασπιστικής γραμμής της η κατηγορουμένη, το σύμπαν, κρατικοί φορείς, θεσμικοί παράγοντες, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, συνωμότησαν προκειμένου να την πλήξουν. Τα στοιχεία-ντοκουμέντα, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής έρευνας της «Μ», απλώς την εκθέτουν. Για παράδειγμα, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται, ο εισαγγελέας κ. Ελευθεριάνος όχι μόνο δεν συνετάχθη, αλλά ουδέποτε «διόρισε» τους κ. Καρακούκη και Καλόγρηα ως πραγματογνώμονες στην εισαγγελική έρευνα που διενήργησε, μαζί με τον κ. Ανδρέου, για τις αδικοχαμένες Μαλένα και Ίριδα. Βάσει της δισέλιδης παραγγελίας που έστειλε στις 4/4/2022 στο Ανθρωποκτονιών ζήτησε, μεταξύ άλλων, να ορισθούν και να γνωμοδοτήσουν δύο ιατροδικαστές «εγνωσμένου κύρους». Στις 12/4/2022 το Ανθρωποκτονιών απευθύνθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών (ΙΥΑ) ζητώντας να ορίσει δύο επιστήμονες οι οποίοι θα απαντούσαν σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Η ΙΥΑ όρισε τους πλέον επαρκείς, δηλαδή το δίδυμο Καρακούκη – Καλόγρηα οι οποίοι δεν είχαν καμία εμπλοκή με την υπόθεση. Στο ερώτημα για ποιο λόγο η εισαγγελική Αρχή δεν τους όρισε ως πραγματογνώμονες, η απάντηση είναι απλή: Πρώτον, δεν οριζόταν από τον Νόμο και, δεύτερον, δεν θα μπορούσε να γίνει νέα πραγματογνωμοσύνη από τη στιγμή που τα δύο παιδιά είχαν καταλήξει σε προγενέστερο χρόνο και ως εκ τούτου η όποια εκταφή δεν θα είχε απολύτως κανένα νόημα!

Άλογα

Πλέον η Πισπιρίγκου, διά του συνηγόρου της, ταυτίζεται με τις ιατροδικαστικές εκθέσεις των κ. Τσάκωνα και Τσιόλα και ζητεί να καταθέσει ως μάρτυρας ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης. Από τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της «Μ» προκύπτει το ατυχές των επιλογών της. Αφενός με ιδιόχειρο σημείωμά της – άτυπη υπεύθυνη δήλωσή της η κατηγορουμένη αμφισβήτησε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την «ηπατική ανεπάρκεια» την οποία διέγνωσε η Χριστίνα Τσάκωνα, αφετέρου φέρεται να μη γνωρίζει ότι μετά τον θάνατο-δολοφονία της Τζωρτζίνας η κυρία Τσιόλα ήταν εκείνη που κίνησε τις διαδικασίες προκειμένου να διερευνηθούν και οι τρεις θάνατοι των παιδιών της οικογένειας ως πιθανή εγκληματική ενέργεια, και κατά τρίτον δεν είναι σε θέση να ξέρει ότι κληθείς να εξετασθεί ως μάρτυρας ο Σωκράτης Τσαντίρης φέρεται αποφασισμένος να πει όλη την αλήθεια. Έτσι λοιπόν, εύκολα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου βασίζεται σε κουτσά άλογα.

Πισπιρίγκου


Απάντηση Κουσουλού στη στοχοποίηση

Με αφορμή την πρόσφατη αναληθή δήλωση του πληρεξούσιου δικηγόρου της κας Πισπιρίγκου, κ. Κούγια, ότι δήθεν καλούσα όλο το βράδυ και τρομοκρατούσα μάρτυρες ειδικών γνώσεων για να μην καταθέσουν στην υπόθεση της εντολέως του, πέραν του ότι θα ασκηθούν άπαντα τα δικαιώματά μου εκ των ως άνω ψευδών δηλώσεων ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, θεσμικά, καλείται και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών να παρέμβει και να ερευνήσει την απάδουσα στη δικηγορική ιδιότητα ως άνω συμπεριφορά του μέλους του, η οποία και πρόδηλα κατατείνει στην προσωπική στοχοποίησή μου και στην αθέμιτη προσβολή της προσωπικότητάς μου, ιδία δε της επαγγελματικής φήμης και τιμής μου.

Κατανοώ την απέλπιδα προσπάθεια του ως άνω δικηγόρου να υπερασπιστεί την εντολέα του, δεν κατανοώ όμως και σίγουρα δεν συγχωρώ τα ασύστολα ψεύδη του εις βάρος του προσώπου μου, τα οποία θεμελιώνουν προκλητική παραποίηση της αλήθειας και οδηγούν σε σκανδαλώδη υπέρβαση των ορίων που τάσσουν το ήθος και η δεοντολογία που προσιδιάζουν στο δικηγορικό λειτούργημα.

Είναι λοιπόν επιβεβλημένο η άνευ φραγμών συμπεριφορά του επιτέλους να αντιμετωπιστεί θεσμικά, ώστε να υπάρχει απτή απόδειξη ότι οι θεσμοί πράγματι τολμούν να λειτουργούν.


Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Eισαγγελία Εφετών η υπόθεση απίστευτων απειλών δικηγόρου απέναντι σε ιδιώτη με φόντο υπόθεση φοροδιαφυγής

Δίκη – Μάτι 104 νεκροί: Το τεράστιο “γιατί” των μαρτύρων – Συγκλονίζουν οι καταθέσεις τους

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις