Πάτρα: Γιατί δεν θα αποφυλακιστεί σήμερα ο Νίκος Παλαιοκώστας

Παλαιοκώστας

Δεν θα αποφυλακιστεί τελικά σήμερα ο γνωστός βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας, που είναι κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου της Πάτρας όπως σημειώνει το Tempo24.news..

Παρότι είχε ανακοινωθεί πως θα βγει από τις φυλακές , εντούτοις αποφασίστηκε αυτό να γίνει αύριο , καθώς σήμερα έπρεπε , σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς του να μεταβεί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών για αιμοκάθαρση.

Η απόφαση

Η αίτηση αποφυλάκισης έγινε ομόφωνα δεκτή από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κοζάνης. Ο 61χρονος διαβόητος ληστής τραπεζών και απαγωγέας του μεγαλοβιομήχανου Αλέξανδρου Χαΐτογλου, θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής κατ’ οίκον στα Τρίκαλα. Παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα εξόδου δύο φορές την εβδομάδα.

Στο σκεπτικό της απόφασης γίνεται αναφορά στα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει (οξεία νεφρική ανεπάρκεια και ανεπανόρθωτη βλάβη στην ωχρά κηλίδα) αλλά και στην κόσμια συμπεριφορά του στα 16 χρόνια της κράτησης του στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Μέχρι σήμερα, ο Νίκος Παλαιοκώστας βρισκόταν κρατούμενος στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου, ενώ είχε καταδικαστεί σε ποινή 197 ετών και 376 μηνών για σωρεία αδικημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

36 μήνες με αναστολή στον 30χρονο για τα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο – Αποκήρυξε δημόσια τον ναζισμό στο δικαστήριο

Αποφυλακίζεται ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας – Αυτό είναι το σκεπτικό της απόφασης

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις