Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου: Ξεκίνησε η απολογία της κατηγορουμένης – Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου

Κούγιας

Πάτρα – Εμπλοκή στην Απολογία Πισπιρίγκου: Αίτημα για την εξαίρεση της προέδρου καταθέτει ο Αλέξης Κούγιας

Ρεπορτάζ Τζένη Μάρκο

Αναμένεται η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμερα 15 Νοεμβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας Δασκαλάκη.

Έπειτα από 73 δικάσιμους από τον περασμένο Ιανουάριο, με την εξέταση γιατρών, ιατροδικαστών, τοξικολόγων και άλλων μαρτύρων σήμερα αναμένεται να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Λίγο πριν ξεκινήσει η δίκη ο συνήγορος Αλέξης Κούγιας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην απολογηθεί σήμερα η κατηγορούμενη.

Ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε διακοπή για να προετοιμάσει το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου.

 • Συνήγορος : Ζητώ να κάνουμε μια μικρή διακοπή για να καταθέσω αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του δικαστηρίου σας.
 • Πρόεδρος: Πού θα το καταθέσετε το αίτημά σας;
 • Συνηγορος: Στο δικαστήριο.
 • Πρόεδρος: Και γιατί δεν το έχετε έτοιμο;
 • Συνήγορος: Δεν πρόλαβα είχα ένα δικαστήριο στη Μυτιλήνη και ένα οικογενειακό θέμα να αντιμετωπίσω. Να μου δώσετε 20 λεπτά.
 • Πρόεδρος: Δεν θα σας δώσω τόσο χρόνο
 • Κούγιας: Θέλω 20 λεπτά Είναι πολύ σοβαρό θέμα δεν γίνεται με χρονοδιακόπτη
 • Πρόεδρος: θα διακόψουμε για δέκα λεπτά για να μας υποβάλλετε το αίτημά σας.

«Απαγορεύω στην κατηγορούμενη να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση μέχρι να καταθέσουμε την αίτηση εξαίρεσης», ανέφερε χαρακτηριστικά νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας.

 • Πρόεδρος: Τι θα πει απαγορεύετε;
 • Κούγιας: Εγώ είμαι ο Θεός της! Δικηγορικά εννοώ! Ό,τι πω εγώ θα κάνει! Αμφισβητούμε την ακεραιότητά σας!
 • Συνήγορος : η κατηγορούμενη ζητά την εξαίρεση, λόγω του ότι αμφιβάλλει για την αμεροληψία της .
  Από την αρχή της δίκης το δικαστήριο απέρριψε πολλά αιτήματα μας για εξετάσεις μαρτύρων τοξικολογικής πραγματογνωμοσύνης, εξεταση Ράικου και Παπαγιάννη. Ότι έκανε η Κα Σαλάππα στην ανάκριση το κάνει εδώ και η Κα Πρόεδρος

Είναι σκάνδαλο να είναι η κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία. Ας βρίσκαν κάτι άλλο αν θέλαν να την κλείσουν μέσα.

Να πάει στο διάολο η κα κατηγορούμενη πάνω από όλα είναι η δικαιοσύνη !

Καταδικάστηκε η οικογένεια της δεν μπορεί να πάει κάπου να ζησει;Αυτή είναι η ελληνική κοινωνία μας ;

Είναι σκάνδαλο να είναι η κατηγορούμενη στη φυλακή με αυτή την κατηγορία. Ας βρίσκαν κάτι άλλο αν θέλαν να την κλείσουν μέσα.

Συνήγορος: Δεν είναι δυνατόν να στερείτε στην κατηγορούμενη να αποδείξει την αθωότητα της, για να μην ταξιδέψει ο κ. Ράικος στην Αθήνα.
Διακόψαμε 4 ημέρες επειδή είχατε κορονοϊο και δεν διακόψαμε μια ημέρα επειδή έχω εγώ καρκίνο.

Το δικαστήριο διακόπτει για να εξετάσει το αίτημα η εισαγγελέας.

Διακόπτει ξανά το δικαστήριο μέχρι τις 13:35 καθώς δεν έχει επιστρέψει ακόμη ο Αλέξης Κούγιας, ώστε να αγορεύσει την απόφαση η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας : Θεμελιώδης αρχή είναι η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Λίγο άκομψο να γράφεται στην αιτηση “δικάζει η καθής”. Η εξέταση των νοσηλευτών μαρτύρων έγινε πριν 5-6 μηνες. Γιατί δεν μας το είπε τότε και μας το λέει τώρα; η αίτηση να απορριφθεί ως απαράδεκτη ως προς αυτό. Υπάρχουν γεγονότα ότι η πρόεδρος παρενέβη στην κρίση των ενορκων; Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Γιαυτον τον λόγο και πάλι πρέπει να απορριφθεί η αίτηση ως απαράδεκτη. Στο θέμα του σάκου αναζωογόνησης εγώ εχω επιφυλαχθεί. Για Παπαγιάννη, Ράικο και Μακρυθαναση η αίτηση να απορριφθεί ως απαράδεκτη ως προς αυτό.

Το δικαστήριο διακόπτει για τα αποφανθεί και για τα άλλα αιτήματα.

Εισαγγελέας :Για τοξικολογική εξέταση του αίματος της τζωρτζινας που φυλάσσεται. Στο σύνολό τους αφορούν στην διεύθυνση και εν γένει την στάση απέναντι στους μάρτυρες. Πιστεύω ότι θα πρέπει η αίτηση να απορριφθει ως απαράδεκτη.
Κούγιας: Να κάνω μαθήματα σε εισαγγελέα μικτού ορκωτού, με φέρνετε σε πολύ δύσκολη θέση. (Και διαβάζει πότε η αίτηση μπορείς να κριθεί απαράδεκτη). Αν ήθελα να κωλυσιεργω την δικη θα μπορούσα να ήμουν μόνος μου. Η κα.Μπακα είναι το παρόν και το μέλλον της δικηγόρος αλλά δεν έχει συμμετάσχει ούτε καν σε ένα δικαστηριο της Κρωπίας, το Κορωπί που λένε σήμερα. Δεν μιλάω για το Κορωπί του Δημητρακόπουλου.
-Επίσης αναφέρθηκε και έχει φωτογραφίες που ο Ηλιάδης πλήγιασε την Τζωρτζινα και ότι τώρα τις έχουν στην κατοχή τους. Μάλιστα σε
σε αποστροφή του λόγου του ο Κούγιας αναφέρθηκε στον πρώην Υπουργό δικαιοσύνης και μεταξύ άλλων τον αποκάλεσε γυναικωτο οδοντίατρο, μικροβιολόγο.. Έβαζε η Ζήνα, η Τζίνα κι αυτές οι εκπομπές δικηγόρο και σήμερα καθημερινά είναι εκεί κάθε μέρα αυτός ο Όθωνας Παπαδόπουλος…Έφυγε ο Πέτρος Κουσουλός, και πήρε αυτός την θέση.

Επιμένω ότι η αίτηση είναι και παραδεκτή και βάσιμη.

Ξεκίνησε η απολογία που θα διαρκέσει μέχρι τις 16:00,  αλλά δεν θα κάνει ερωτήσεις η πρόεδρος σήμερα.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις