Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου live: Καταθέτει η ιατροδικαστής Ουρανία Δημακοπούλου

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ EDITORS. ΠΡΟΣΟΧΗ: Η φωτογραφία έχει ληφθεί χωρίς τη ρητή άδεια των εικονιζόμενων. Η δημοσίευση των χαρακτηριστικών τους γίνεται αποκλειστικά με ευθύνη του συνδρομητή. Η Ρούλα Πισπιρίγκου οδηγείται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, στην Αθήνα, Δευτέρα 09 Ιανουαρίου 2023. Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι προγραμματισμένη η έναρξη της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της κόρης της, Τζωρτζίνας.Η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι υπόλογη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων "Αγλαϊα Κυριακού" ,αλλά και για την απόπειρα δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της, στις 11 Απριλίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

 

Του Νίκου Νικολετάκη

Με την κατάθεση της Ουρανίας Δημακοπούλου – ιατρού ιατροδικαστή συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.
Η μάρτυρας ειδικών γνώσεων της υπεράσπισης προσπαθεί να δώσει τη δική της εκδοχή ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας δεν οφείλεται στη χρήση κεταμίνης.
Την διαδικασία παρακολουθούν η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η κατάθεση

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε πήρα όλα τα έγγραφα της δικογραφίας οτιδήποτε ιατρικό και ιατροδικστικο υπάρχει.
Από τον Δεκέμβρη μου ζητήθηκε από το νομικό γραφείο του κ. Κουγια να ελέγξω τον ιατρικό φάκελο των άλλων δύο παιδιών.
.
Υπάρχει ένας ιατρικός φάκελος ο οποίος μας αναλύει τι συνέβη.
Είχα τοποθετηθεί χωρίς εκθέσεις τότε επι της υπόθεσης. Είχα ακούσει για κεταμίνη αλλά χωρίς να έχει γίνει η έκθεση του ιατροδικαστή Μπουζιάνη. Μιλούσαν όλοι για δόση ελέφαντα. Υπήρχε ένας ιατρικός φάκελος και κάποιο έγγραφο που αναλύει την νοσηλεία στο Καραμανδάνειο τις πρώτες ημέρες. Εκεί βλέπουμε μια απότομη αύξηση των λευκών αιμοσφαιρίων. Την ίδια μέρα γίνεται και ένας έλεγχος της κοιλιακής χώρας.

Δημακοπούλου
Ουρανία Δημακοπούλου

Το παιδί ενώ έχει μπει με τονικοκλονικούς σπασμούς αναφερόμενους έχει ένα αντίσωμα IGM μυκόπλασμα. Όταν το IGM είναι θετικό σημαίνει ότι το παιδί έπασχε από λοίμωξη. Έπασχε από Μυκόπλασμα πνευμονίας. Τα κλινικά συμπτώματα του παιδιού δείχνουν ότι υπάρχει λοίμωξη. Οι γιατροί γι αυτό έκαναν ακτινογραφία θώρακος. Το παιδί ενώ έχει μπει με σπασμούς, μέρα με τη μέρα τα λευκά αιμοσφαίρια αυξάνονται. Αυτό είναι ένα βακτήριο πολύ ιδιαίτερο ειδικά για τα παιδιά. Το παιδί είχε λοίμωξη. Αυτό επιβεβαιώνεται. Η εξέταση γίνεται 10/4 το βράδυ. Οι γιατροί προσπαθούν να βρουν ποια είναι η αιτία της λοίμωξης. Το επεισόδιο λοιπόν που έγινε 11/4, και δεδομένης της αύξησης των αιμοσφαιριων οφείλεται σε αυτό. Το παιδί μετά κάνει την ανακοπή.

Σε τέτοιες περιπτώσεις αν το άτομο που πάθει την ανακοπή δεν ανανήψει σε 4 λεπτά είναι δεδομένο ότι θα κάνει υποξική εγκεφαλοπάθεια.
Το παιδί έφτασε στις τελευταίες νοσηλείες στα 21 κιλά. Έμεινε νηστικό τις τελευταίες μέρες. Πήρε Χλωράλη. Σιτιζόταν από γαστροστομία. Λαμβάνει μόνο γάλα. Όταν λοιπόν το παιδί έχασε το 1/4 του βάρους του υπάρχει γιατρός που είπε ότι ακόμα και μισό κιλό να χάσει…

Η πρόεδρος και ο Αλέξης Κούγιας κάνουν κατ’ επανάληψη παρατήρηση στη μάρτυρα να μιλάει πιο αργά και δυνατά καθώς αυτά που λέει δεν γίνονται κατανοητά.

Πρόεδρος: Την Χλωράλη την πήρε για να κάνει μαγνητική. Δεν έχουμε ενημέρωση ότι έμεινε νηστική.

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις