Πάτρα – Δίκη Πισπιρίγκου: Η δικηγόρος που θα εκπροσωπήσει τον Μάνο Δασκαλάκη για Μαλένα – Ίριδα

Τζωρτζίνα
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας Ρούλα Πισπιρίγκου, εισέρχεται στο δικαστήριο συνοδευόμενη από αστυνομικούς, Αθήνα Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Η δικηγόρος Εύα Αμπάζη θα εκπροσωπήσει τελικά τον Μάνο Δασκαλάκη στη δεύτερη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για τις δολοφονίες – σύμφωνα με το βούλευμα – των δύο μικρότερων παιδιών της.

Η Εύα Αμπάζη, υπήρξε στέλεχος του ΜεΡΑ25 από τη στιγμή της ίδρυσής του μέχρι και τον Νοέμβριο του 2021 οπότε και αποχώρησε από το κόμμα. Ήταν μάλιστα και  η πρώτη επιλαχούσα βουλευτής Α’ Αθηνών με το κόμμα Βαρουφάκη στις εκλογές του 2019.

Η Εύα Αμπάζη

Το δικαστήριο την όρισε από τη λίστα των δικηγόρων καθώς έγινε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε η πλευρά Δασκαλάκη για να οριστεί δωρέαν δικηγόρος υποστήριξης της κατηγορίας. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό αίτημα που είχε υποβάλλει ο πατέρας των τριών νεκρών παιδιών απερρίφθη καθώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμο.

Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν να μην αναβληθεί η δίκη αλλά να διακοπεί, όπως και έγινε για τις 22 Ιανουαρίου. Ο Μάνος Δασκαλάκης ζητούσε επιτακτικά να μην υπάρξει αναβολή της δίκης, δήλωσε μάλιστα ότι προτίθεται να παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη διαδικασία ακόμα και αν παράλληλα διεξαγόταν η πρώτη δίκη για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας.

Ο Αλέξης Κούγιας σχολίασε, απευθνόμενος στη νέα δικηγόρο του Μάνου Δασκαλάκη: “Μάλλον δεν είστε καλά πληροφορημένη. 12 μήνες που είναι η δίκη (για τον θάνατο της Τζωρτζίνας) έχει βγει silver alert για τον κ. Δασκαλάκη.”

Ο ίδιος σε δηλώσεις του είπε ότι αν δεν γινόταν διακοπή της δίκης ήταν έτοιμος να καταθέσει αίτημα για αποφυλάκιση της πελάτισσας του.

Δείτε το ρεπορτάζ της Ρούλας Κουσκουρή από τις “Αλήθειες με τη Ζήνα”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Νέο παραλήρημα Κούγια κατά Γρήγορη Λέων και Πέτρου Κουσουλού (ανακοίνωση)

Πάτρα – Κεταμίνη: Πέτρος Κουσουλός και Γρηγόρης Λέων απαντούν στον συνήγορο της Ρούλας Πισπιρίγκου μετά το θάνατο του Μάθιου Πέρι

 

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις