Πάτρα – Απολογία Πισπιρίγκου: Όταν η Ρούλα ομολόγησε το κίνητρο

Πισπιρίγκου

Στην άκρως εντυπωσιακή άποψη ότι στα καλά καθούμενα περίπου 60 γιατροί, νοσηλευτές, δημοσιογράφοι, παρουσιαστές και κυρίως ο εντατικολόγος του Νοσοκομείου του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, συνωμότησαν σε βάρος της προκειμένου να την ενοχοποιήσουν και να την καταστήσουν κατηγορουμένη για την απόπειρα αλλά και τη δολοφονία της Τζωρτζίνας ενέμεινε μέχρι τέλους στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Του ΠΕΤΡΟΥ ΚΟΥΣΟΥΛΟΥ


Κυνική παραδοχή της κατηγορουμένης και δικαίωση της «Μ» σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματα στα οποία αποκάλυπτε την πικρή αλήθεια για την Τζωρτζίνα

Οι εύστοχες ερωτήσεις της έδρας, ο εκνευρισμός και οι επόμενες συνεδριάσεις


Οι τελευταίες ημέρες εντός του ΜΟΔ Αθηνών, όπου εκδικάζεται η πολύκροτη υπόθεση, ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για την κατηγορουμένη. Δεχόμενη καταιγισμό –καθ’ όλα εύστοχων – ερωτήσεων από την πρόεδρο, την εισαγγελέα της έδρας αλλά και τους ενόρκους, η Πισπιρίγκου αναγκάστηκε να υποπέσει σε αντιφάσεις, αλλά κυρίως να αποκαλύψει πολλά στοιχεία της προσωπικότητάς της. Κυρίως συνομολόγησε όλα όσα είχε αποκαλύψει η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» και είχε διαψεύσει τότε τόσο εκείνη όσο και η αδελφή της, Δήμητρα, ότι δηλαδή κρυβόταν πίσω από τα «ανώνυμα» τηλεφωνήματα στη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τον Μάρτιο του 2022 (προ της σύλληψης), όπου μια άγνωστη γυναίκα προσπαθούσε να εμπλέξει τον Μάνο Δασκαλάκη στον θάνατο της Τζωρτζίνας. Ερωτώμενη από την εισαγγελέα της έδρας εάν ήταν εκείνη που είχε πει το διαβόητο «ψάξτε την αλήθεια στο σπίτι του κ. Δασκαλάκη στην Αθήνα», η κατηγορουμένη αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι εκείνη το είχε πει. «Αλλά δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω», σημείωσε.

Ερωτώμενη από ένορκο και πάλι το παραδέχτηκε, αλλά ισχυρίστηκε ότι «δεν δικάζουμε με δημοσιεύματα και τώρα ρωτάτε για δημοσιεύματα».

– Ένορκος: Άρα τι ισχύει;
– Πισπιρίγκου: Δεν σας λέω τίποτα
– Σχετίζονται αυτά με τα μάγια που λέγαμε χθες;
– Όχι
– Είπατε αλήθεια ή ψέματα στη δημοσιογράφο;
– Ψέματα
– Χθες είπατε ότι είχατε πει ψέματα και στον Δασκαλάκη και στην Τζωρτζίνα
– Εξήγησα τους λόγους
– Μόλις παραδεχτήκατε ότι λέτε ψέματα
– Όλος ο κόσμος λέει ψέματα…

Κίνητρο και ομολογία

Η «Μ» στις 17 Μαρτίου 2022 με πρωτοσέλιδο τίτλο «Κελάηδησε το κινητό της Ρούλας» είχε δημοσιεύσει τα ντοκουμέντα-φωτιά και συγκεκριμένα τις τηλεφωνικές κλήσεις της κατηγορουμένης που ουσιαστικά αποκάλυπταν το τι ακριβώς είχε συμβεί με την άτυχη Τζωρτζίνα. Συγκεκριμένα, η δημοσιογραφική έρευνα απέδειξε ότι στις 15 Μαρτίου 2022, την περίοδο που ελεύθερη, τότε, η Πισπιρίγκου υποτίθεται ότι έψαχνε να βρει το σπάνιο γονίδιο το οποίο είχε στερήσει τη ζωή από τα τρία παιδιά της, εκείνη με αλλοιωμένη τη φωνή, αλλά προδομένη από ένα καναρίνι, τηλεφωνούσε σε δημοσιογράφους προσπαθώντας να συνδέσει τον πρώην σύζυγό της με την αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας! Η συγκεκριμένη αποκάλυψη είχε προκαλέσει σεισμό, καθώς –έστω και εν αγνοία της– η Πισπιρίγκου με αυτή την κίνηση, φορώντας κάτι σαν… μανταλάκι στη μύτη, ομολογούσε ότι η εννιάχρονη κόρη της δεν είχε καταλήξει από παθολογικά αίτια, στοχοποιώντας όμως τον Δασκαλάκη. Σημειώνεται ότι όπως προέκυψε από τα επίσημα έγγραφα τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας, αναγκάζοντας την κατηγορουμένη παραδεχτεί τα πάντα στο ΜΟΔ, οι συγκεκριμένες κλήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 15 Μαρτίου 2022, 15 ημέρες πριν από τη σύλληψή της, την περίοδο που υποτίθεται ότι από κοινού με τον Δασκαλάκη προσπαθούσε να βρει την αλήθεια για τα παιδιά της. Αποδείχτηκε όμως ότι η μόνη της έγνοια ήταν να απομακρύνει οποιαδήποτε δημοσιογραφική υποψία γύρω από το πρόσωπό της, να χειραγωγήσει τα ΜΜΕ αλλά και να εκδηλώσει για ακόμη μία φορά την εμμονή που είχε απέναντι στο πρόσωπο του πρώην συζύγου της.

Βεβαίως τότε τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και η Δήμητρα Πισπιρίγκου είχαν αποπειραθεί να διαστρεβλώσουν την αλήθεια, με την αδελφή της κατηγορουμένης να λέει το εξής αμίμητο στην εκπομπή «T-Live» του Alpha: «Η αδελφή μου δεν είναι τόσο χαζή να έπαιρνε τηλέφωνο από τον χώρο που θα υπήρχε το καναρίνι ως ανώνυμη και μετά να μίλαγε από το ίδιο σημείο. Δεν είμαστε ούτε εγώ ούτε η αδελφή μου που κάναμε αυτό το τηλεφώνημα…»!
Ακολούθησε νέα αποκάλυψη της «Μ» και του eReportaz που δημοσίευσε ότι και στις 25 Μαρτίου 2022, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από τη σύλληψή της, η Πισπιρίγκου τηλεφώνησε και πάλι στη δημοσιογράφο και με αλλοιωμένη φωνή και προσποιούμενη ότι είναι η μητέρα της νυν συντρόφου του Δασκαλάκη προσπάθησε να μετακυλήσει την ευθύνη για τον θάνατο των παιδιών στον σύζυγό της και ουσιαστικά «ομολόγησε» ότι τα τρία παιδιά δεν κατέληξαν από παθολογικά αίτια, όπως ισχυριζόταν μέχρι τότε!

Τα μηνύματα της ντροπής

Κατά τη διάρκεια των καταιγιστικών ερωτήσεων που δέχτηκε η κατηγορουμένη από την έδρα του δικαστηρίου αποκαλύφθηκαν και τα ντροπιαστικά μηνύματα τα οποία έστελνε στον πρώην σύζυγό της καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις 18 Ιανουαρίου 2022, όταν δηλαδή η Τζωρτζίνα έκανε εμετούς κ.τ.λ., κατόπιν μιας μαγνητικής εξέτασης που είχε κάνει. Αντί λοιπόν να ασχολείται με την πορεία της υγείας του παιδιού της, εγγράφως αποδείχτηκε ότι η Πισπιρίγκου ασχολούνταν και πάλι με τον Δασκαλάκη, ο οποίος, σημειωτέον, εκείνη τη χρονική στιγμή της είχε πει ότι ήθελε να χωρίσουν οριστικά, διευκρινίζοντάς της ότι θα συνέχιζε να βρίσκεται στο πλευρό του παιδιού του.

– Εισαγγελέας: Στις 18/1 του λέτε «πόσες φορές ξύπνησες το βράδυ για την Τζωρτζίνα» και «σου είπα να σκεφτείς καλά αυτό που πας να κάνεις, γιατί μετά δεν θα έχει επιστροφή». Σας απαντάει ο κ. Δασκαλάκης «ξεκάθαρα κάθομαι για το παιδί». Και στις 09.16 του λέτε «θα έπρεπε να μην τα λες όλα αυτά με ένα παιδί ανάπηρο. Ο Θεός θα σε τιμωρήσει. Αναρωτήθηκες ποτέ αν η δύναμή μου είναι να είμαστε μαζί για να είμαι με την Τζωρτζίνα». Και σας απαντάει «θες να το αναλάβω εγώ το παιδί για να μην έχεις το βάρος;». Και του λέτε «θες να πάρω το παιδί και να φύγουμε;». Και ενώ του μιλάτε για το παιδί σας, εσείς συνεχίζετε να του λέτε για τα ρούχα του, πότε θα έρθει να πάρει τα ρούχα του. Εσάς τελικά τι σας απασχολούσε;»
– Πισπιρίγκου: Το είπα: Ότι είχα δύο πράγματα να διαχειριστώ. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη και καταλαβαίνω ότι κάποια πράγματα έπρεπε να τα διαχειριστώ διαφορετικά, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την κατηγορία που έχω. Αυτό που μου δίνουν σαν «κίνητρο» το θεωρώ ανούσιο και χαζό. Αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι λανθασμένες οι κινήσεις μου με τον κ. Δασκαλάκη, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με την πορεία του παιδιού μου. Τώρα γίνεται η συζήτηση αυτή επειδή κατηγορούμαι…

– Εισαγγελέας: Στις 18/1 το παιδί σας έχει κάνει μαγνητική, δεν είναι καλά, κάνει εμετούς και εσείς σε μηνύματα φαίνεται να ασχολείστε με το τι σας είπε ο δικηγόρος σας για την αίτηση διαζυγίου. Επίσης σας λέει σε μήνυμα ότι θέλει να βλέπει το παιδί του και του απαντάτε «θα το βλέπεις το παιδί, μη μου πρήζεις τα @@@. Εσείς που έχετε πει ότι δεν βρίζετε!
– Πισπιρίγκου: Ήταν μηνύματα της στιγμής!

– Εισαγγελέας: Σας διαβάζω κυρία κατηγορουμένη τα μηνύματα ενός ολόκληρου 24ώρου! Όχι μίας στιγμής! Αυτά είναι τα μηνύματα μίας ολόκληρης ημέρας, ποιας στιγμής;

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από εκείνη την επεισοδιακή ημέρα με την Πισπιρίγκου να ενδιαφέρεται μόνο για το εάν θα τη χωρίσει ή όχι ο Δασκαλάκης, και ο Δασκαλάκης με το μέλλον του παιδιού του όπως εμφαίνεται από τα SMS, η Τζωρτζίνα εισήχθη (19/1/2022) στο Ρίο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αθήνας, όπου κατέληξε από δολοφονική δόση κεταμίνης. Σημειώνεται ότι ο θάνατος-δολοφονία της Μαλένας έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2019, όταν ο Δασκαλάκης είχε ανακοινώσει στην κατηγορουμένη ότι θα μετακόμιζε στην Πάτρα για να εργαστεί και εκείνη θα αναγκαζόταν να μείνει με το 3,5 ετών κοριτσάκι και την Τζωρτζίνα σε ξενώνα του νοσοκομείου στην Αθήνα, ενώ η Ίριδα πέθανε-δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 2021 την περίοδο που το ζευγάρι είχε και πάλι χωρίσει. Η δε Τζωρτζίνα εισήχθη αιφνιδίως στο «Καραμανδάνειο» στις 8 Απριλίου 2021, την ημέρα που ο Δασκαλάκης –κατά τραγική σύμπτωση– πήγαινε στους δικηγόρους για να προχωρήσει την έκδοση του διαζυγίου, και υπέστη τη δυσεξήγητη ανακοπή τρεις ημέρες αργότερα.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίκη για το Μάτι – Χ. Λάμπρης: “Στις 11 το βράδυ μου έδειξε η ΕΜΑΚ σάκους με 16 νεκρούς και ενημέρωσα τον Αρχηγό”

Μαχόμενοι Δικηγόροι: Δικαστική απόφαση τινάζει στον αέρα τις εκλογές (έγγραφο)

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις