Μαχόμενοι Δικηγόροι: Δικαστική απόφαση τινάζει στον αέρα τις εκλογές (έγγραφο)

εκλογές

Στον αέρα φαίνεται ότι βρίσκονται οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο μεγαλύτερο σωματείο δικηγόρων και συγκεκριμένα την «Ένωση Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων».

Με την υπ’ αριθμό 24/2024 απόφαση το Ειρηνοδικείο Αθηνών κρίνει ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αλλά και η επαλήθευση τους (όπως και των εκλεγέντων στο ΔΣ) δεν έγινε με σύννομο τρόπο, καθώς δεν συντάχθηκε σχετικό πρακτικό στο οποίο να αναφέρονται με σειρά κατάταξης οι εκλεγέντες στο ΔΣ και κυρίως δεν επικυρώθηκε με τις υπογραφές των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής.

Αντ’ αυτού υπήρξαν ανακοινώσεις στη σελίδα της Ένωσης στο Facebook οι οποίες όμως κατά την κρίση του δικαστηρίου δεν είναι έγκυρες καθώς δεν αποτελούν «έγγραφο με υπογραφές των μελών της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ενώ μάλιστα σε μια εξ αυτών (από 1-11-23) γίνεται ρητή αναφορά ότι δεν έχει επέλθει η οριστική επαλήθευση των αποτελεσμάτων». Ως εκ τούτου, συνεχίζει η δικαστική απόφαση, «δεν υφίσταται απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για ανάδειξη του νεοεκλεγέντος ΔΣ ούτε κατά τα στοιχειώδη εξωτερικά της γνωρίσματα», ενώ το Σωματείο στερείται διοίκησης καθώς η από 1-12-2023 συγκρότηση σε σώμα του φερόμενου ως νεοεκλεγέντος ΔΣ δεν είναι νόμιμη.

Δείτε την απόφαση:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεσολόγγι: Προσωρινά κρατούμενος στον Κορυδαλλό ο κρεοπώλης – Δεν ομολόγησε τη δολοφονία του Μπάμπη

Άρειος Πάγος: Παραμένει η ποινή φυλάκισης του Εφετείου σε αγρότη που έριχνε κατ’ επανάληψη φόλες σε ζώα

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις