Πατέρας Αντώνιος: «Θρίλερ» με την απολογία του – Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα

Κόσμου
Ο πατήρ Αντώνιος από την «Κιβωτό του Κόσμου», κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βράβευσης των νικητών, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γραφείου. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργάνωσε εκδήλωση για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018. Στη φετινή διοργάνωση βραβεύτηκαν οι τρεις νικητές από την Ελλάδα και συγκεκριμένα οι ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» και «HOPEgenesis» και η κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση «΄Άνεμος Ανανέωσης». Τα μετάλλια απένειμαν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και το Μέλος του ΕΚ, Ελισσάβετ Βόζενμπεργκ. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απονέμει κάθε χρόνο το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη σε 50 συνολικά πολίτες ή ομάδες πολιτών, σωματεία ή οργανώσεις που προάγουν την αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαίων πολιτών, καθώς και την ευρωπαϊκή συνεργασία, ενδυναμώνουν το ευρωπαϊκό πνεύμα μέσω μακροχρόνιων, υπερεθνικών και διασυνοριακών πολιτιστικών συνεργασιών, ή/και προάγουν στην πράξη τις αρχές και αξίες της Χάρτας των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κιβωτός του Κόσμου: Νέα προθεσμία ζήτησε και έλαβε από την εισαγγελέα ο πατήρ Αντώνιος ο οποίος είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του η νέα προθεσμία είναι 10 ήμερη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του ιερέα έχει απευθυνθεί στην εισαγγελία και έχει ζητήσει να δοθεί νέα προθεσμία, καθώς χρειάζεται κι άλλο χρόνο για να μελετήσει τη δικογραφία και να ετοιμάσει τις έγγραφες εξηγήσεις. Όμως, οι εισαγγελείς ανηλίκων -τουλάχιστον έως τώρα – δεν έχουν δεχθεί να δώσουν παράταση χρόνου στον πατέρα Αντώνιο.

Βάσει των στοιχείων που συνέλεξαν οι δύο εισαγγελικές λειτουργοί υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις ώστε να κληθεί σε εξηγήσεις ο πατήρ Αντώνιος ως ύποπτος για τη διάπραξη δύο αδικημάτων :  • *Κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση (κακούργημα)
  • *Ηθική αυτουργία σε πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάτων προσώπων (πλημμέλημα).

Κομβικό ρόλο στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί έχουν οι καταθέσεις δύο ανηλίκων, ενός 19χρονου σήμερα πρώην φιλοξενούμενου στη δομή επαρχιακής πόλης και ενός 15χρονου αγοριού, οι οποίοι φέρονται να έχουν περιγράψει στις καταθέσεις τους περιστατικά με ασελγείς πράξεις σε βάρος τους από τον ρασοφόρο.

Επιπλέον, από άλλες καταθέσεις φαίνεται πως έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις ότι εντός των δομών της “Κιβωτού” έχουν λάβει χώρα περιστατικά ξυλοδαρμών, απομόνωσης, καταναγκαστικής εργασίας κ.α. εν είδει τιμωρίας σε φιλοξενούμενα παιδιά. Οι τιμωρίες αυτές εκτιμάται από τις εισαγγελικές αρχές ότι ήταν η κεντρική γραμμή και η εντολή του πατρός Αντωνίου προς τους υπαλλήλους του ως μέσο σωφρονισμού.

Οι επτά υπάλληλοι έχουν κληθεί σε εξηγήσεις για κακοποιητικές συμπεριφορές. Πρόκειται για τρεις υπαλλήλους σε δομές της Αθήνας, δύο σε δομή της Χίου και άλλους δύο στο Βόλο.

Οι έξι εξ αυτών θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το πλημμέλημα της πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος αδυνάμων προσώπων και μία υπάλληλος για το πλημμέλημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, καθώς φέρεται να μην μετέφερε σε γιατρό ή σε μονάδα πρώτων βοηθειών ως όφειλε ένα παιδί το οποίο είχε τραυματιστεί. Όλες οι πράξεις φέρονται να έχουν τελεστεί την τελευταία τριετία (2020-2022).

Κιβωτός του Κόσμου: Σε άθλια κατάσταση ο πατέρας Αντώνιος – «Δεν έχουμε να φάμε με την οικογένειά μου»

Σε πολύ άσχημη κατάσταση φέρεται να βρίσκεται ο Πατέρας Αντώνιος, ο οποίος και αναμένεται να εμφανιστεί στην Εισαγγελία Ανηλίκων την ερχόμενη Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι 7 υπάλληλοι από την Κιβωτό του Κόσμου ετοιμάζουν αυτή τη στιγμή τα απολογητικά τους υπομνήματα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Τασούλας Παπανικολάου που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, τη νύχτα της Παρασκευής, ο πατέρας Αντώνιος ενδέχεται να μη δώσει εξηγήσεις ούτε εκείνη την ημέρα και να ζητήσει μια νέα προθεσμία. Μάλιστα, όπως δηλώνει το στενό περιβάλλον του, ο Πατέρας Αντώνιος υποστηρίζει τα εξής.

«Είμαι σε άθλια κατάσταση. Έχω τεθεί σε αργία και έχω παυθεί από τα καθήκοντά μου. Δεν εισπράττω τον μισθό μου ενώ έχουν παγώσει και οι λογαριασμοί μου λόγω της έρευνας που διεξάγεται. Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε εγώ και η οικογένειά μου. Επιβιώνουμε με τη συνδρομή παιδιών που ήταν στην Κιβωτό εργαζόμενων και εθελοντών»

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι οι καταθέσεις κατά του πατέρα Αντώνιου και υπαλλήλων ξεπερνούν τις 30. Τριάντα ένα πρώην φιλοξενούμενοι στις δομές έστειλαν επιστολή υποστήριξης λέγοντας ότι ο Πατέρας Αντώνιος θα ξεπεράσει αυτό το εμπόδιο και η αλήθεια θα λάμψει.


Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις