Δίκη Χρυσής Αυγής : Άφαντη η σύντροφος του Παύλου Φύσσα για να καταθέσει στο δικαστήριο

O καταδικασμένος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, Γιάννης Λαγός συνομιλεί με τον δικηγόρο του Κώστα Πλεύρη, στο δικαστήριο για την δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, Αθήνα, Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η αστυνομία δεν κατάφερε να εντοπίσει τη σύντροφο του Παύλου Φύσσα για την οποία είχε διαταχθεί βίαια προσαγωγή προκειμένου να καταθέσει, για πρώτη φορά δημόσια, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε έγγραφο σύμφωνα με το οποίο η γυναίκα, στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο άτυχος μουσικός, δεν εντοπίστηκε στην Αττική αλλά ούτε και στο σπίτι συγγενικού της προσώπου σε επαρχιακή πόλη.

Ο μη εντοπισμός της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία αναζητήθηκε μετά από σχετικό αίτημα της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, προκάλεσε αντιδράσεις. Συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου σημείωσε πως πρόκειται για «θέμα ουσίας» και πρόσθεσε «δεν μπορεί το 2023 να κρύβεται ουσιώδης μάρτυρας.. Είναι εμπαιγμός! Δέκα χρόνια εμπαιγμός! Η μάρτυρας δεν κλήθηκε καν στις ειδικές ανακρίτριες».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ένας από τους φίλους του Παύλου Φύσσα ο οποίος το μοιραίο βράδυ ήταν ανάμεσα στα άτομα της παρέας που χωρίστηκαν όταν ένιωσαν απειλή αφού ο μουσικός τους φώναξε:


«Τώρα τρέχουμε».

Οι φίλοι του Παύλου Φύσσα, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, κάλεσαν την αστυνομία και όταν οι αστυνομικοί έφτασαν πέρασαν χειροπέδες σε εκείνους και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα Κερατσινίου στον ίδιο χώρο με τον καταδικασμένο για τη δολοφονία του μουσικού, Γιώργο Ρουπακιά. «Σε ένα γραφείο καθόταν ο Ρουπακιάς, τον περάσαμε για αστυνομικό. Του ζητήσαμε και άδεια να καθίσουμε και μας την έδωσε κιόλας» κατέθεσε ο μάρτυρας και συνέχισε «Μας ρώτησε εάν έγινε διαπληκτισμός, εάν είμαστε πολιτικοποιημένοι, τι έγινε, γιατί μας έφεραν εδώ. Ήταν πολύ άνετος. Η μόνη στιγμή που αγχώθηκε ήταν όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο και μάθαμε για Παύλο. Τότε ζήτησε να τον μεταφέρουν».

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις