Παραπέμπονται σε δίκη για υπεξαίρεση 14 μέλη ΔΣ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού

δικαστών

Την παραπομπή σε δίκη 14 μελών των Διοικητικών Συμβουλίων του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Υπαλλήλων Υπουργείου Πολιτισμού της περιόδου 2012-2014 διατάσσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με βούλευμα του σχετικά με την υπόθεση χρηματικών ποσών που φέρονται να υπεξαίρεσαν εμφανίζοντας τα, ως βοηθήματα και δάνεια σε υπαλλήλους του ΥΠΠΟ.

Σύμφωνα με το βούλευμα οι 14 άλλοτε επικεφαλής του εν λόγω Ταμείου πρέπει να δικαστούν για τις κακουργηματικές κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και και υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη όταν υπέβαλλαν μηνυτήριες αναφορές 22 υπάλληλοι του ΥΠΠΟ οι οποίοι διαπίστωσαν πως εμφανίζονταν να έχουν πάρει χρήματα από το επίμαχο Ταμείο, χωρίς ουδέποτε έχουν πιστωθεί σε λογαριασμούς τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρήτρα αναπροσαρμογής: Απαγορεύεται προσωρινά η διακοπή ρεύματος στα ευάλωτα νοικοκυριά

Ψηφίστηκε ο νέος Κώδικας Οργανισμού Δικαστηρίων – Κ. Τσιάρας: Για πρώτη φορά μπαίνουν κριτήρια αξιολόγησης των δικαστών

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις