Παραίτηση σοκ από τη δίκη με τους κατηγορούμενους επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών

ΥΠΟΙΚ Υπουργείο Οικονομικών
ΥΠΟΙΚ Υπουργείο Οικονομικών

Προς καταχώριση στα Πρακτικά της Δίκης κατ’ άρθρο 141 παρ. 2 Κ.Π.Δ.

Αθήνα, 19/4/2021

Συζητούνται ενώπιον του Δικαστηρίου σας, δύο υποθέσεις, στις οποίες κατηγορούνται ο [..]  και ο [..] , με το μείζον υπό κρίση έγκλημα, να παραγράφεται στις αρχές Οκτωβρίου 2022.

Η δίκη εκκίνησε τον Νοέμβριο του 2021 και ανεβλήθη πλειστάκις, την τελευταία φορά, ήτοι στις 5.7.2021, δια αιτήματος των κατηγορουμένων για κρείσσονες αποδείξεις, προκειμένου να προσκομιστεί το Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τους φορολογικούς και διαχειριστικούς επανελέγχους, το οποίο διακοινώθηκε ως προς το απαλλακτικό περιεχόμενό του από τους κατηγορούμενους, προ της εκδόσεώς του και με σύστοιχη αναφορά στο ονοματεπώνυμο της εισηγήτριάς του.

Στην προμνησθείσα δίκη παρίσταμαι ως υποστηρίζουσα την κατηγορία, διά του πληρεξουσίου Δικηγόρου μου, Ιωάννη Απατσίδη , ο οποίος υπερασπιζόμενος την λειτουργηματική διάσταση της δικηγορίας, συνδράμει τον αγώνα μου για την ανάδειξη της αλήθειας, ως πράξης υποστήριξης του εννόμου αγαθού της διαφάνειας, από ανυπόκριτη συνειδησιακή επιλογή.

Προϊούσης της διαδικασίας, εκδηλώθηκαν συμπεριφορές από τους κατηγορουμένους, που έθεσαν σε δεινή δοκιμασία την εύτακτη διεξαγωγή και την θρησκευτική μυσταγωγία της ποινικής δίκης, ενώ συγχρόνως και παραλλήλως θυματοποιηθήκαμε, εγώ και ο συνήγορός μου, από εξακολουθητικές, απρόκλητες και ανυπαίτιες ύβρεις, απειλές έως και πράξεις φυσικής βίας, δίχως ο δικαιοδοτικός σχηματισμός σας να ενεργήσει προσηκόντως και νομίμως.

Ο πλήρης εκτραχηλισμός και η παρόξυνση της δίκης, συνεπικουρείτο από την απαθή – παθητική στάση σας, η οποία αντιφάσκει ευκρινώς και ευθέως, με τη δικονομική νηφαλιότητα, που επιβάλλεται από ένα πλέγμα κανόνων και αρχών, ως εγγυητική διασφάλιση της Δίκαιης Δίκης.

Η θεμελιώδης υποχρέωση του Ποινικού Δικαστή να επιδιώκει την ανακάλυψη των δραστών τελούμενων εγκλημάτων, έχει τεθεί εκποδών από ηθελημένες πράξεις, παραλείψεις και αποφάσεις σας, εμβάλλοντάς με, διά του τρόπου αυτού σε αμφιβολία για την απροσχημάτιστη τήρηση της αμερόληπτης αρχής.

Η αιτιολόγηση της ολοκληρίας των διαδραματισθέντων, ως προέκυψε από την περάτωση της αποδεικτικής διαδικασίας, είναι ήκιστα πειστική και κατά τούτο καθόλου αποδεκτή και καθαρτήρια.

Φρονώ, πως οι κανόνες δεν αποτελούν δικονομικές λεπτομέρειες και η εμμονή στην τήρησή τους, δεν συνδέεται με την υπερευαισθησία συντηρητών νομικών , ή άλλων κύκλων, γιατί όλοι αυτοί είναι η καρδιά του Κράτους Δικαίου.

-Επειδή, η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα του Δικαστού δεν είναι προνόμιο αλλά ο πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη που υπερβαίνει τις σκοπιμότητες, προς προστασία της Νομιμότητας.

-Επειδή το διαμορφωθέν καθεστώς, μας παρωθεί ως παράγοντες της δίκης σε αναγκαίες εκτροπές, αφού είμαστε τεταγμένοι να εξυπηρετούμε τα καθήκοντά μας, σε ένα πυρακτωμένο και απάδον πεδίο, εκβιαζόμενης γραφικοποίησης.

-Επειδή, συντρέχει μέγιστη και δυναμική απειλή εναντίον μου και κατά του πληρεξουσίου δικηγόρου μου, Ιωάννη Απατσίδη , η οποία έχει ήδη μεταστοιχειωθεί σε τελέσεις.

-Επειδή, όλα τα ανωτέρω προκύπτουν αφεύκτως από την επισκόπηση των πρακτικών και από αψευδείς μάρτυρες.

Για όλους αυτούς τους λόγους

Κάτω από τη σκιά μιας ατμόσφαιρας, που θα ευχόμουν να είναι σύμπτωση, φοβούμαι όμως πως πρόκειται για σύμπτωμα,

Αποχωρώ από την διαδικασία και ανακαλώ την εντολή στο συνήγορό μου.-

Με την προσήκουσα τιμή,

Η Πρώην Γενική Διευθύντρια της Οικονομικής Επιθεώρησης

Ασπασία Μαλαγάρη

Γίνετε συνδρομητές στο «Δικαστικό Ρεπορτάζ», το κορυφαίο μηνιαίο περιοδικό για τη Δικαιοσύνη. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις